Τοπικά Νέα

Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Στρατού Ξηράς στην Πελοπόννησο

IMG_8419


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, οι στρατεύσιμοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΓΕΣ ότι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην ΕΛΔΥΚ, θα κατατάσσονται στο ΚΕΤΘ και όχι στην 124 ΠΒΕ, ενώ οι ανάγκες των μονάδων Αττικής και Πελοποννήσου θα καλύπτονται από μεταθέσεις οπλιτών.
Επίσης, σημειώνεται ότι σημεία υποδοχής οπλιτών Στρατού Ξηράς θα βρίσκονται σε Αυλώνα, Δρυμό Θεσσαλονίκης, Διδυμότειχο, Σουφλί και Λήμνο, Μυτιλήνη, Καλλονή, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο (Αφάντου και Άνω Καλαμώνας) και Χανιά Κρήτης.
Συνεπώς, τόσο το 11ο Σύνταγμα Πεζικού όσο και η 124 Πτέρυγα Βασιλικής Εκπαίδευσης δεν αποτελούν πια Κέντρα Εκπαίδευσης Οπλιτών για το Στρατό Ξηράς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η εκπαίδευση, εκτός των μονάδων όπου υπηρετούν οι στρατιώτες, είναι «χαμένος χρόνος», κι αυτή η δήλωση, όπως και οι πληροφορίες ότι με την κατάργηση των Κέντρων Εκπαίδευσης ο Στρατός θα εξοικονομεί 40 εκατ. ευρώ ετησίως, δείχνουν τις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ως προς την πόλη μας, αξίζει να αναφερθεί ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης αποτελούν μια τονωτική ένεση στην οικονομία της.
Ελπίζουμε στην ερώτησή μας τι προτίθενται να πράξουν η ηγεσία του Στρατού και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υποδομή των Κέντρων Εκπαίδευσης να λάβουμε απάντηση από επίσημα χείλη σύντομα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το μέλλον του Κέντρου της Καλαμάτας και του Μεσολογγίου είναι εντελώς αβέβαιο, ενώ στην Τρίπολη υπάρχουν σκέψεις να δημιουργηθεί Κέντρο Επιστράτων.
Πηγή: arcadiaportal

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button