Οικονομία

Κοινωφελής εργασία: Στα σκαριά προσλήψεις 35.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ

Τρία μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας έχει βάλει στα σκαριά το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ προκειμένου να δώσει “ανάσα” απασχόλησης, έστω και ολιγόμηνης, σε ορισμένες από τις χιλιάδες των ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του.

Την ερχόμενη ή το πολύ την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ η πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη 5.066 ανέργων στα δασαρχεία της χώρας για την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο. Οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και θα λαμβάνουν 495 ευρώ το μήνα αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών και 431,7 ευρώ κάτω των 25 ετών.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει το πλάνο για δύο μεγάλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (όπως πέρυσι) για την κάλυψη εποχικών αναγκών σε δήμους και περιφέρειες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Ειδικότερα τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθούν από τον ΟΑΕΔ δύο ξεχωριστές προκηρύξεις για την πρόσληψη 25.000 ανέργων σε 274 δήμους και 5.000 στις 13 περιφέρειες της χώρας. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν με 8μηνες συμβάσεις και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με δυνατότητα χρονικής επέκτασης της σύμβασης για την κατάρτιση και πιστοποίησή τους από δήμους και περιφέρειες. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν θα είναι κτηνίατροι, τοπογράφοι, δημοσιογράφοι, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, νοσηλευτές, χειριστές Η/Υ, μηχανικοί περιβάλλοντος, οικοδόμοι, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί κλπ .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button