Κόσμος

Κοντά στο θησαυρό του Εσκομπάρ; Οι δύτες της CIA βρήκαν υποβρύχιο του ναρκοβαρώνου

Αν και βρήκαν μόνο μέταλλο, θεωρούν το εύρημα αυτό ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του θησαυρού του ναρκοβαρώνου

Οι δύο πρώην πράκτορες της CIA και πλέον «κυνηγοί θησαυρών» φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον χαμένο θησαυρό του θρυλικού ναρκοβαρώνου Πάμπλο Εσκομπάρ, καθώς εντόπισε από τα υποβρύχιά του.

Ο διαβόητος «βασιλιάς» του Καρτέλ του Μεδεγίν έβγαζε εκατομμύρια ανά εβδομάδα τη δεκαετία του ’80 τροφοδοτώντας το 80% της κοκαΐνης στις ΗΠΑ. Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών διακινούνταν από την Κολομβία στο Πουέρτο Ρίκο κάτω από τη θάλασσα, προτού αρχίσουν να μεταφέρονται στο Μαϊάμι με ταχύπλοα.

Τώρα ένα από τα υποβρύχια του Εσκομπάρ βρέθηκε από πρώην δύτες της CIA οι οποίοι έχουν «επιστρατευτεί» για να εξερευνήσουν τη μυστική τοποθεσία στο κυνήγι των δισεκατομμυρίων του θρυλικού narco.

Στην προσπάθειά τους να βρουν το σημείο οι πρώην πράκτορες της CIA, Doug Laux και Ben Smith μίλησαν με άνδρες και γυναίκες που συνήθιζαν  να φορτώνουν κόκα στα σκάφη.

Ο Εσκομπάρ χρησιμοποιούσε τα υποβρύχια -στα οποία μετέφερε 2 τόνους κοκαΐνης- για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις διακίνησης και συνάμα να τον βοηθούν να διαφεύγει από τις Αρχές.

Στην εκπομπή “Finding Escobar’s Millions” του Discovery οι Laux και Smith ηγούνται μίας ερευνητικής ομάδας στην Κολομβία, ώστε να ανακαλήψουν τον κρυμμένο θησαυρό του Εσκομπάρ, σε χρήματα, ράβδους χρυσού, όπλα και κοσμήματα

«Η δουλειά μου στην Υπηρεσία ήταν να βρίσκω ανθρώπους, κακοποιούς. Εδώ έχεις περίπου το ίδιο σενάριο, αν κάποιος κρατούσε κάτι μυστικό και στο σκοτάδι, εγώ και ο Ben φτάνουμε εκεί για να ρίξουμε φως», δήλωσε ο Laux.

Το βίντεο «Diving For The Wreck of Escobar’s Submarine» αναρτήθηκε τον περασμένο μήνα στο κανάλι του Discovery UK στο YouTube και δείχνει τους δύο άνδρες να οδηγούνται από έναν ντόπιο στην τοποθεσία, όπου βρίσκεται το ναυάγιο.

Πίστευαν ότι βρισκόταν εκεί για δεκαετίες, ωστόσο αποκαλύφθηκε μετά από μία θύελλα που μετατόπισε την άμμο στον πυθμένα. Με τη χρήση υποβρύχιων καμερών οι δύτες βρήκαν αρκετό μέταλλο, αλλά όχι τους θησαυρούς για τους οποίους έψαχναν.  Παρόλα αυτά ακόμη θεωρούν το εύρημα αυτό ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να τους οδηγήσει στα ίχνη του θησαυρού του ναρκοβαρώνου.

Λέγεται ότι ο Εσκομπάρ έκρυψε την αμύθητη περιουσία του στην Κολομβία προτού δολοφονηθεί στην Κολομβία το 1993. Δεν υπάρχει κάποιος χάρτης που μπορρεί να οδηγήσει στον θησαυρό καθώς ο Εσκομπάρ πυροβόλησε τους μπράβους του που έκρυψαν τα λάφυρά του έτσι ώστε να παραμείνουν καταχωνιασμένα χωρίς να ξέρει κανείς πού βρίσκονται.

Η περιουσία του που εκτιμάται στα 58 δισ. ευρώ δεν έχει βρεθεί ποτέ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button