ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Κορυφώνεται η αγωνία για το μέλλον του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Σήμερα η κρίσιμη Γενική Συνέλευση

 

1161


Μοναδικό θέμα της συνέλευσης η εξέταση προτάσεων επενδυτών, αξιολόγηση και λήψη αποφάσεων. Μια, ακόμη, αναβολή σε οποιαδήποτε απόφαση ενδέχεται να φέρει μουρμούρες και γκρίνια στις τάξεις των παραγωγών που τους οφείλονται χρήματα.

Σε γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου στις 19.00 στη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων προκειμένου να συζητηθούν και να αξιολογηθούν οι προτάσεις επενδυτών με σκοπό τα μέλη να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για το μέλλον του Συνεταιρισμού. Πρόκειται για την τέταρτη, και ίσως σημαντικότερη, γενική συνέλευση του συνεταιρισμού και σίγουρα τα μέλη αναμένεται για ακόμη μια φορά να γεμίσουν τη βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων, όπως συνέβη και στις προηγούμενες.

Να θυμίσουμε πως στην πρώτη γενική συνέλευση η οποία είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου είχε αναφερθεί για πρώτη φορά το σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας του συνεταιρισμού, ενώ είχε αναφερθεί και μια πρόταση συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να μειωθεί η «τρύπα» του ελλείματος. Στη δεύτερη συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2017, για πρώτη φορά μπήκε στη συζήτηση η λέξη «πώληση» και συγκεκριμένα η πώληση του ποσοστού να κυμαίνεται μεταξύ 51% και 70%, αφού η πρώτη πρόταση συνεργασίας δεν προχώρησε. Μάλιστα, τότε είχαν ακουστεί 7 προτάσεις από ενδιαφερόμενους για την εξαγορά του του εργοστασίου αγορά. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης την 1η Απριλίου 2017 ακούστηκαν τρεις προτάσεις σωτηρίας. Η πρώτη πρόταση σωτηρίας «εκ των έσω» είχε παρουσιαστεί  από τον δικηγόρο Παναγιώτη Καλκαβούρα, η δεύτερη πρόταση αφορούσε την αγορά του 60% του συνεταιρισμού με άμεση καταβολή 1.800.000 ευρώ, ενώ η τρίτη πρόταση αφορούσε την εξαγορά ΄του 100% του συνεταιρισμού, με τον ενδιαφερόμενο να προσφέρει το ποσό των 2.800.000 ευρώ.

Έτσι, η σημερινή γενική συνέλευση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον του συνεταιρισμού, ενώ 1.800.000 ευρώ “λείπει” από την αγορά των Γαργαλιάνων και οι παραγωγοί περνούν δύσκολες στιγμές!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button