Τοπικά Νέα

Κρίνεται το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας

b9737c9e2672421a01e1a08472426ec3_L


Το μέλλον του στρατοπέδου της Καλαμάτας κρίνεται τις προσεχείς μέρες, καθώς η στρατιωτική ηγεσία αναμένεται να υποβάλει στην κυβέρνηση την πρότασή της για την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες το ΑΠΕ επικαλούμενο αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ μετέδωσε ότι “η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πρόταση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, στοχεύει στην κάλυψη των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στην περαιτέρω αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας και στη μείωση του κόστους συντήρησης μονάδων”. Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν ότι στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η ΑΣΔΕΝ θα αναβαθμιστεί σε Διοίκηση Αρχιπελάγους με διακλαδικό επιτελείο και διοικητή κυρίως από τον Στρατό Ξηράς.

Οσον αφορά το στρατόπεδο της Καλαμάτας υπενθυμίζουμε ότι κατά το παρελθόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εκφράσει αντιφατικές απόψεις για τη συνέχιση της λειτουργίας του, ενώ ξεκάθαρη είναι η βούληση για αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button