Τεχνολογία

Κρυφές δοκιμές ιπτάμενων ταξί από τη Google

Το Cora θα αποτελέσει τη βάση αερομεταφερόμενου ταξί

Ένα νέο αεροσκάφος, το οποίο υποστηρίζεται από τον ιδρυτή της Google, Larry Page, έχει πραγματοποιήσει κρυφές δοκιμές στη Νέα Ζηλανδία τους τελευταίους μήνες, ανέφερε η εταιρεία την Τρίτη.

Η Kitty Hawk με βάση την Silicon Valley ελπίζει ότι τα αεροσκάφη της Cora θα αποτελέσουν τη βάση μιας αερομεταφερόμενης υπηρεσίας ταξί τα επόμενα χρόνια, αφού ξεκίνησαν δοκιμές στη Νέα Ζηλανδία στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Jacinda Ardern, πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, αποκάλυψε το εγχείρημα την Τρίτη μαζί με τον Fred Reid, διευθύνοντα σύμβουλο της Zephyr Airworks, τον επικεφαλής της Kitty Hawk στη χώρα.

«Η Cora ανεβαίνει ως ελικόπτερο και πετά σαν αεροπλάνο, εξαλείφοντας την ανάγκη για διάδρομο και θα μπορεί να απογειώνεται από μέρη όπως είναι οι ταράτσες των κτιρίων και οι χώροι στάθμευσης», ανέφερε η εταιρεία στην ιστοσελίδα της. «Η Cora θα χρησιμοποιήσει αυτοεξυπηρετούμενο λογισμικό σε συνδυασμό με την ανθρώπινη επίβλεψη για να κάνει την πτήση δυνατή για άτομα χωρίς προηγούμενη εκπαίδευση».

Η συμβολή τεχνολογιών όπως είναι οι ηλεκτρικοί κινητήρες και οι μπαταρίες, αυτόνομα συστήματα πλοήγησης και ακόμα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έκανε πολλές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Uber και η Airbus, να επενδύσουν σε οχήματα τα οποία μπορούν να πετούν μόνα τους αφαιρώντας την ανάγκη ύπαρξης εκπαιδευμένου προσωπικού στο πιλοτήριο. Η ικανότητα κάθετης προσγείωσης και απογείωσης υπόσχεται να ανοίξει νέες εναλλακτικές λύσεις στις συγκοινωνίες από μεταφορές επιβατών μέχρι και αποστολές με τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button