Αγροτικά

Κόκκαλης: Την άλλη εβδομάδα αιτήσεις για ρυθμίσεις αγροτικών δανείων

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, για τη ρύθμιση των Αγροτικών Δανείων.Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Δίκτυο ΑΜ-Θ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως οι ρυθμίσεις θα είναι δεκαετούς διάρκειας και αφορούν 22.000 Αγρότες, τους οποίους και κάλεσε να σπεύσουν να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, για εφορία, ΟΓΑ και την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Η ρύθμιση περιλαμβάνει διαγραφή των τόκων, αλλά και διαγραφή κεφαλαίου των δανείων σε ποσοστά έως και 60%. Επίσης, περιλαμβάνει αποπληρωμή με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των οφειλετών, μέχρι και 120 δόσεις.

«Να προστατευθεί πάση θυσία ο Έλληνας κτηνοτρόφος»

Ο κ. Κόκκαλης συμφώνησε απόλυτα με την κίνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, να ζητήσει τις παραιτήσεις, από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το θέμα που προέκυψε με τα προγράμματα προώθησης της φέτας.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι Κτηνοτρόφοι είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν σε σύσταση της Διεπαγγελματικής Φέτας ή Γάλακτος. Από την πλευρά του το Υπουργείο υποχρεούται να εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα το κάνει, με τον σχεδιασμό που θα δοθεί στην δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα. Πρέπει με κάθε θυσία να προστατέψουμε τον Έλληνα κτηνοτρόφο», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Κόκκαλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά τις όποιες προσπάθειες δεν έχει συσταθεί ακόμα η Διεπαγγελματική Φέτας.

Πηγή: Βασιλική Μαχαίρα, ΕΡΤ Κομοτηνής

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button