Γιατί έγινε χρυσό αυτό το ΑΤΜ (Photos)

 

atm_0


Χρυσό έγινε μετά από πέντε δεκαετίες το πρώτο ΑΤΜ του κόσμου για τον εορτασμό της 50ης επετείου και προστέθηκε αναμνηστική πλάκα και κόκκινο χαλί μπροστά από το μηχάνημα.

Το πρώτο ΑΤΜ δημιούργησε ο Σκωτσέζος εφευρέτης Σέπερντ Μπάρονς. Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 27 Ιουνίου του 1967 σε υποκατάστημα της τράπεζας Barclays στο Ένφιλντ του Λονδίνου και είναι το πρώτο από τα έξι μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων που είχε παραγγείλει η τράπεζα

Ο Βρετανός ηθοποιός Ρεγκ Βάρνι, πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής κωμωδίας «On the Buses», ήταν ο πρώτος που έκανε ανάληψη χρημάτων από το νέο μηχάνημα.

«Παρά την τεράστια χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της πληρωμής με πιστωτικές κάρτες, τα μετρητά παραμένουν ένα καθοριστικό κομμάτι της καθημερινότητας των περισσοτέρων ανθρώπων», επισήμανε ο επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης Εμπειρίας των Πελατών και Δικτύων στη Barclays, Ράχιλ ‘Αχμεντ.

Πλέον, ο αριθμός των ΑΤΜ ανέρχεται σε τρία εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, από τα οποία 70.000 μηχανήματα βρίσκονται στη Βρετανία.