Ετσι ζουν οι γκέισες -Η άγνωστη ζωή τους [εικόνες]

 

gheisha708_0


Αποτελούν μέρος της ιαπωνικής κουλτούρας για 400 χρόνια, αλλά άνθρωποι στη Δύση δεν γνωρίζουν πώς είναι η πραγματική ζωή μίας Γκέισας στη σύγχρονη εποχή. Αυτό αποφάσισε να το αλλάξει ένας Ισπανός φωτορεπόρτερ.

Συχνά τις συγχέουν με τις ιερόδουλες, όμως οι γυναίκες αυτές στην πραγματικότητα πουλάνε απλώς το ταλέντο τους και όχι τα σώματά τους για να διασκεδάσουν τους πλούσιους και ισχυρούς.

Ο κόσμος τους είναι συχνά κλειστός στους ξένους και οι τουρίστες μπορούν μόνο να τις δουν τυχαία στο δρόμο. Τώρα, όμως, ο Λούκας Βαλεθίλος έλαβε μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στις ζωές των γυναικών που διατηρούν μία παράδοση αιώνων αναλλοίωτη στη σύγχρονη εποχή.

Στη σχολή-σπίτι τους, που ονομάζεται Οκιγιά, οι εκπαιδευόμενες Γκέισες (Μάικο) φορούν τα Οκόμπο (ψηλούς ξύλινους κοθόρνους) και μαθαίνουν από τις Οκασάν (δασκάλες -η λέξη στα Ιαπωνικά σημαίνει «μητέρα») πώς να είναι καλές οικοδέσποινες, να χορεύουν, να τραγουδούν και να παίζουν μουσικά όργανα.

Οι ολοκληρωμένες Γκέισες (Γκέικο) παρουσιάζουν τα ταλέντα τους σε τεϊποτεία και η προετοιμασία τους παίρνει ώρες, αφού βάφουν λευκό το πρόσωπο, το λαιμό και την πλάτη τους και φορούν το παραδοσιακό κιμονό.