Εφιάλτης με τριπλό χτύπημα στο Λονδίνο

1_44


Ακόμη μια νύχτα τρόμου χθες αργά το βράδυ για την Μεγάλη Βρετανία, καθώς στο Λονδίνο έγινε μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων, συγκεκριμένα τρεις. Η πρώτη επίθεση εκδηλώθηκε στη Γέφυρα του Λονδίνου, όταν ένα λευκό φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς και παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους. Η δεύτερη έγινε στην κοντινή λαϊκή αγορά του Μπόροου, όταν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι που φορούσαν μάσκες επιτέθηκαν με μαχαίρια και χτύπησαν τουλάχιστον επτά ανθρώπους, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας. Η τρίτη επίθεση έγινε στην περιοχή Βοξχολ, όπως έκανε γνωστό η Μητροπολιτική Αστυνομία, χωρίς να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη εκεί.

Πάντως, οι Αρχές κάνουν λόγο για περισσότερους από έναν νεκρούς από το τριπλό χτύπημα, που ήρθε μόλις λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ. Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγα 24ωρα από τις εκλογές στη χώρα.

AP_17154818632966

Η αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν, με το σύνθημα: «Τρέξε, κρύψου, μίλα»: Να απομακρυνθούν δηλαδή από τις επίμαχες περιοχές, να κρυφτούν για να αποφύγουν επίθεση και να καλέσουν τις Αρχές.

 

Tραμπ: Φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν από τους πρώτους ηγέτες που αντέδρασαν στην είδηση για το νέο χτύπημα στο Λονδίνο αναρτώντας στο Twitter τη φράση «φόβοι για νέα τρομοκρατική επίθεση καθώς βαν παρέσυρε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στη γέφυρα του Λονδίνου».

Στη συνέχεια, δε, βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει την εφαρμογή του αντιμεταναστευτικού του διατάγματος.

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι, σε εγρήγορση και σκληροί. Πρέπει τα δικαστήρια να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας. Χρειαζόμαστε το διάταγμα ως ένα επιπλέον μέτρο ασφάλειας» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκλεισε την πρώτη παρέμβασή του για όσα συμβαίνουν στο Λονδίνο γράφοντας: Ό,τι χρειαστεί να κάνουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι εκεί. Είμαστε στο πλευρό σας. Ο Θεός μαζί σας.