Η Δύση περίμενε πυρηνική δοκιμή από τους Βορειοκορεάτες και αυτοί έπαιζαν βόλεϊ!

 

p1be6cojrv12vmqjrpah15hp1kb75_944x449


Την περασμένη εβδομάδα όλα τα μάτια είχαν στραφεί στη Βόρεια Κορέα, καθώς ο Kim Jong-un είχε εξαγγείλει ακόμα μία πυρηνική δοκιμή και οι ηγέτες του κόσμου ανέλυαν το πώς θα απαντήσουν.

Αλλά οι αναλυτές που παρακολουθούσαν τον πυρηνικό σταθμό δοκιμών Punggye-ri μέσω δορυφόρου, είδαν μια πιο έντονη  δραστηριότητα: ένα αγώνα βόλεϊ, στο χώρο της πυρηνικής εγκατάστασης.

Η εικόνα του γηπέδου βόλεϊ είναι θαμπή τις περισσότερες φορές και ιδιαίτερα μυστηριώδης. «Τα παιχνίδια βόλεϊ … πιθανότατα προορίζονταν για να στείλουν ένα μήνυμα», αναφέρουν οι New York Times.  «Αλλά το νόημα που θέλησαν να μεταφέρουν ο Βόρειοι είναι ασαφές».

Οι περισσότεροι αναλυτές προέβαλαν δύο αντιτιθέμενες θεωρίες ταυτόχρονα. Το πρώτο είναι ότι τα παιχνίδια υποδηλώνουν ότι ο χώρος εκτόξευσης βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Το δεύτερο είναι ότι η Βόρεια Κορέα – γνωρίζοντας ότι οι αναλυτές παρακολουθούν – προσπαθεί να εξαπατήσει τους αναλυτές και να τους κάνει να υποθέσουν ότι ο χώρος εκτόξευσης είναι σε κατάσταση αναμονής. «Δεν γνωρίζουμε πραγματικά», δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, Joseph Bermudez, στους Times.

Λόγω της φύσης της δορυφορικής απεικόνισης – και, προφανώς, των δικών τους προτεραιοτήτων – οι αναλυτές δεν μπόρεσαν επίσης να απαντήσουν σε άλλη μία σημαντική ερώτηση: ήταν καλοί στο βόλεϊ οι Βορειοκορεάτες;