Κροίσοι, πολιτικοί και ποπ σταρ: 1.700 ιδιωτικά τζετ θα προσγειωθούν στο Νταβός μεταφέροντας δισεκατομμυριούχους

 

davos-plagia_0


Παγκόσμιοι ηγέτες, διασημότητες και κορυφαίοι επιχειρηματίες, με φόντο τα χιονισμένα ελβετικά βουνά. Δεν πρόκειται για κάποιο νέο χιονοδρομικό κέντρο που συγκεντρώνει την ελίτ. Ο λόγος που θα συγκεντρωθούν στο Νταβός είναι οικονομικός.

Περίπου 1.700 ιδιωτικά αεροπλάνα, σύμφωνα με το Newsweek αναμένεται να μεταφέρουν εκεί αμέτρητους δισεκατομμυριούχους και διάσημους αυτές τις ημέρες, για το 45ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που ξεκινά σήμερα. Μάλιστα, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κίνησης που προκαλούν τα ιδιωτικά τζετ και τα ελικόπτερα, οι ελβετικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανοίξει μία από τις στρατιωτικές βάσεις για πρώτη φορά, προκειμένου να τα υποδέχονται εκεί.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται εκεί εκπρόσωποι του 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, που αποτελούν την ελίτ. Κάποιοι πληρώνουν ακόμη και 71.000 δολάρια- ή περισσότερα- για να δώσουν το παρών στο συνέδριο που θεωρείται το απόλυτο μέρος διασυνδέσεων, όπου κλείνονται οι κορυφαίες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα δώσουν το παρών είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ερικ Σμιντ της Google, ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα, η Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook, η Μαρίσα Μάγιερ της Yahoo και βέβαια 40 ηγέτες από όλο τον κόσμο. Στις παρουσίες που ξεχωρίζουν υπάρχουν ακόμη και ποπ σταρ, όπως ο Φάρελ Γουίλιαμς που θα μιλήσει για την παραγωγή υφάσματος από ανακυκλωμένο πλαστικό. Και βέβαια στο Νταβός θα βρεθούν περίπου 2.500 κορυφαίοι επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο που θα μιλήσουν για την οικονομική ανάπτυξη, τη γεωπολιτική και το ίντερνετ.