Ο δημιουργός του παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα προκαλεί φρίκη

blefalaina_757566728


Καθάριζα την κοινωνία από ανθρώπους τέτοιου είδους. Όλα ξεκίνησαν το 2103. Επεξεργαζόμουν αυτή την ιδέα για πέντε χρόνια. Ήταν απαραίτητο να βοηθήσω στο ξεκαθάρισμα των κανονικών ανθρώπων από τα βιολογικά απόβλητα. Το παιχνίδι ξεκινά με το θύμα να μιλάει για τον εαυτό του, αφού περάσει από κάποιες διαδικασίες. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών γίνεται ξεκάθαρο ποιον έχω απέναντί μου.

Ο 21χρονος Ρώσος, δημιουργός του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας Μπλε Φάλαινα προκαλεί φρίκη με τις δηλώσεις του περί κάθαρσης της κοινωνίας από τα βιολογικά απόβλητα.

Ο Philipp Budeikin, ο άνδρας πίσω από το διαδικτυακό «τερατούργημα», βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Ρωσίας, κατηγορούμενος για την υποκίνηση τουλάχιστον 16 αυτοκτονιών κοριτσιών από τη Ρωσία.
Σε κάποιο στάδιο του παιχνιδιού, ανάγκαζε τα ανήλικα παιδιά να μην κοιμούνται για να μπουν σε μία καταθλιπτική διάθεση και να νιώθουν συνέχεια κουρασμένα.

Το τελικό στάδιο, έπειτα από 50 ημέρες ήταν αυτό της αυτοκτονίας. Τα θύματα ήταν τόσο κουρασμένα ψυχολογικά και σωματικά που δεν είχαν δυνάμεις να αντιδράσουν.

Πίσω από το παιχνίδι, βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, να αγοράσουν όπλα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια να κάνουν μία σειρά από πράγματα επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Το παιχνίδι ονομάστηκε «μπλε φάλαινα» γιατί ένα από τα πράγματα που ζητούν από τα παιδιά είναι να χαράξουν μία φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι, ενώ στο τέλος τους ζητούν να αυτοκτονήσουν και να καταγράψουν την πράξη τους. Σε περίπτωση σε που αρνηθούν προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των νέων.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ελλήνων χρηστών ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος, «Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η «κόντρα του πνιγμού» όπως ονομάζεται και η κόντρα της «μπλε φάλαινας».

Στην κόντρα της «μπλε φάλαινας» το 15χρονο παιδί καλείται με ένα μεγάλο μαχαίρι να χαράξει μία φάλαινα πάνω στο χέρι του. Στην κόντρα του πνιγμού το παιδί καλείται να δέσει μια θηλιά στο λαιμό του και να κινηματογραφήσει τον εαυτό του, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού

Ο δράστης ομολόγησε τα εγκλήματά του

Ο 21χρονος ρώσος έχει πλέον ομολογήσει για όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. Όπως ο ίδιος ανέφερε στις Αρχές «τα θύματά μου ήταν πολύ χαρούμενα που επρόκειτο να πεθάνουν».

Ακόμη ισχυρίστηκε ότι το «άρρωστο» δημιούργημά του είχε σκοπό να «καθαρίσει την κοινωνία» από τα απόβλητά της.

Τα ερωτικά γράμματα στη φυλακή

Ο Budeikin, παρ’ όλο που έχει δεχτεί τη διεθνή κατακραυγή για τον φρικαλέο τρόπο που χειραγωγούσε τα θύματά του, δέχεται δεκάδες ερωτικά γράμματα μέσα στη φυλακή.

Τα γράμματα προέρχονται από ανήλικα κυρίως κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν στο παιχνίδι και χειραγωγήθηκαν τόσο πολύ που ανέπτυξαν συναισθήματα για τον δράστη.

Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν μπορεί να εμποδίσει το δράστη να ανταλλάσσει ερωτικά γράμματα με τις «θαυμάστριές» του.

Η προειδοποίηση των ελληνικών Αρχών -Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι», , που ξεκίνησε από τη Ρωσία και σύντομα έγινε εθιστική τρέλα και στην Ουκρανία.

Προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι αρμόδιες Aρχές στην Ελλάδα αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αυτού του είδους.

Τα θύματα της «Μπλε Φάλαινας»

Η Anna Κ. είχε βρεθεί κρεμασμένη, ενώ είχε εθιστεί στο παιχνίδι.

Τον Δεκέμβριο, η 15χρονη Vilena Piven πήδηξε από τον 13ο όροφο στην Ουκρανία και πέθανε ακαριαία.

Οι συμμαθητές της τότε είχαν αναφέρει ότι ήταν πολύ ντροπαλή και ότι πολλές φορές πήγαινε στο σχολείο με σημάδια στα χέρια.

Η 16χρονη Diana Kuznetsova, βρέθηκε νεκρή όταν πήδηξε από ένα εννιαόροφο κτίριο στη Ρωσία.