Ο παράδεισος των ακινήτων: Οι 30 πόλεις που κυριαρχούν σε αυτές τις επενδύσεις [λίστα]

 

real_estate-plagia


Οι επενδύσεις σε ακίνητα επέστρεψαν στα προ της κρίσης επίπεδα σε παγκόσμιο επίπεδο την περασμένη χρονιά και μπορούν να φτάσουν ακόμη και το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως την επόμενη πενταετία.

Με οδηγό την ενδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας, πέρυσι οι απευθείας επενδύσεις σε ακίνητα εκτιμάται ότι έφτασαν στα 700 δισ. δολάρια, για πρώτη φορά από το 2006. Μάλιστα, έρευνα του Business Insider δείχνει περαιτέρω αύξηση 10-15% το 2015, όπως και ότι οι απευθείας επενδύσεις σε αυτό τον τομέα θα έχουν φτάσει το 1 τρισ. ετησίως έως το 2020.

Η αισιοδοξία πηγάζει από το γεγονός ότι η αγορά βρίσκεται σε μια υγιέστερη, πιο βιώσιμη πορεία από ό,τι ήταν πριν από την ύφεση, ότι υπάρχει πιο αυστηρός έλεγχος των επενδύσεων. Παράλληλα, υπάρχουν τα κεφάλαια από την Ασία και άλλες αναδυόμενες αγορές, ενώ επίσης θεσμικοί επενδυτές στρέφοντας προς τα ακίνητα.

Η ίδια έρευνα ανέδειξε και τις κορυφαίες πόλεις στις επενδύσεις σε ακίνητα. Η κορυφή παρέμεινε αναλλοίωτη, κυρίως χάρη σε μεγάλα deal, όπως οι πύργοι γραφείων της Gherkin και της HSBC στο Λονδίνο, της Pacific Century Place στο Τόκιο, το Waldorf Astoria Hotel στη Νέα Υόρκη και το Marriott Champs-Élysées Hotel στο Παρίσι.