Πανευρωπαϊκή η επέκταση της υπηρεσίας ταξί Uber – Υπόσχεται 50.000 νέες θέσεις εργασίας

 

u-708


Την επέκταση της εταιρίας του στην Ευρώπη και τη δημιουργία 50.000 νέων θέσεων εργασίας εντός του 2015 ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί Uber Τράβις Κάλανικ, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι δηλώσεις του Κάλανικ που έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Μόναχο, χαρακτηρίστηκαν από το BBC ως μια «προσπάθεια να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τους επικριτές της εταιρείας του» μια και η γοργά αναπτυσσόμενη Uber έχει προκαλέσει αντιδράσεις από εταιρείες ταξί σε πολλές χώρες του κόσμου. Η υπηρεσία Uber επιτρέπει στους χρήστες της να κλείσουν ταξί από το «έξυπνο» κινητό τους τηλέφωνο.

Ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και ήδη λειτουργεί σε 250 πόλεις παγκοσμίως. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι αξίζει σήμερα 40 δισεκ. δολάρια. Οι επικριτές της Uber τονίζουν ότι η εταιρεία δεν ελέγχει διεξοδικά τους συνεργαζόμενους με αυτήν οδηγούς αλλά και τα οχήματά τους ενώ παράλληλα παραβιάζει αρκετούς από τους κανόνες του ανταγωνισμού σε διάφορες πόλεις του πλανήτη.

Hδη, εταιρείες ταξί από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Γερμανία, την Ολλανδία αλλά και την Ισπανία κινούνται δικαστικά εναντίον της Uber. Ενώ σε αμερικάνικό δικαστήριο θα εκδικαστεί η υπόθεση μιας Ινδής που βιάστηκε από οδηγό ταξί που συνεργαζόταν με την εταιρεία Uber.