Συνελήφθη 53χρονη γιατί κυκλοφορούσε μεθυσμένη πάνω σε… άλογο

 

171104_HorseFlorida


Καμία απόφαση δεν γίνεται καλύτερη με τη βοήθεια του αλκοόλ. Κάπως έτσι η 53χρονη Donna Byrne κατέληξε μεθυσμένη πάνω το άλογό της να κυκλοφορεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Η γυναίκα συνελήφθη την Πέμπτη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «οδήγηση ενός αλόγου ενώ ήταν (σ.σ. εκείνη, όχι το άλογο) υπό την επήρεια αλκοόλ», σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πολκ της Φλόριντα.

Το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε πως το αλκοόλ στο αίμα της ήταν διπλάσιο από το όριο που επιτρέπεται για την οδήγηση αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την αστυνομία που ειδοποιήθηκε από έναν περαστικό, η 53χρονη «μύριζε» έντονα αλκοόλ.

 

Η γυναίκα (η οποία έχει παρελθόν με τις αστυνομικές αρχές) κατηγορείται επίσης για παρεμέληση του ζώου, επειδή δεν το προστάτευσε και κυκλοφορούσε μ’ αυτό. Το άλογο θα μπορούσε να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί από διερχόμενα οχήματα.»Η κυρία Μπερν δεν ήταν προφανώς σε κατάσταση να κυκλοφορεί στον δρόμο. Όχι μόνο έθετε σε κίνδυνο τον εαυτό της αλλά επίσης και το άλογο και όλους τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτόν τον γενικά πολυσύχναστο δρόμο», σχολίασε ο σερίφης της κομητείας.

Το άτυχο άλογο μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων.