Το άκρον άωτον της γκαντεμιάς: Κατάφερε να χάσει 23,8 εκατ. ευρώ για επτά δευτερόλεπτα

 

ifergan-708


Πριν από επτά χρόνια ο λογιστής Τζόελ Ιφεργκαν είχε μια απίστευτη έμπνευση, καθώς, μάντεψε και πέτυχε τα τυχερά νούμερα του Λότο, ωστόσο, δεν πληρώθηκε ποτέ τα 23,8 εκατ. που πλήρωνε το λαχείο.

Ο λόγος ήταν ότι κατέθεσε το δελτίο του μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.

Ο άτυχος «τυχερός»  διεκδικούσε το μισό του τζακπότ, ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων (23,8 εκατ. ευρώ), αλλά έχασε την υπόθεση στα δικαστήρια καθώς έκριναν ότι δεν δικαιούται το ποσό.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά έβαλε σήμερα τέλος στην επτάχρονη δικαστική μάχη του.

Στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του «Λότο Σούπερ 7». Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο —αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς— εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακπότ —τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό— ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.