Το ορθογώνιο… φεγγάρι που προκάλεσε συνωμοσιολογικά σενάρια (Photos)

 

720_525877_d5d4ca8549-95f023970242d28a


Ένα παράξενο φυσικό φαινόμενο έχει προκαλέσει την περιέργεια των χρηστών του διαδικτύου. Πρόκειται για εικόνες που τράβηξε με την κάμερά του ο ερασιτέχνης αστρονόμος Τζον Στέτσον, οι οποίες δείχνουν το φεγγάρι να έχει… ορθογώνιο σχήμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο προκαλείται από την εναλλαγή του κρύου και ζεστού αέρα που συγκεντρώνεται στο συγκεκριμένο σημείο, στην ακτή του Μέιν, στη Ν. Αγγλία των ΗΠΑ. Όπως επισημαίνουν, η ατμόσφαιρα της Γης λειτουργεί ως φακός, παραμορφώνοντας το χρώμα και το σχήμα του φεγγαριού, όπως αυτό αναδύονταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο Στέτσον και η ομάδα του αναφέρουν ότι ενώ αρχικά «εμφανίστηκε ως ένα περίεργο ροζ ορθογώνιο, ανεβαίνοντας προς τα επάνω, συνέχισε να προσφέρει ενδιαφέροντα στρεβλωμένα σχήματα». Ο Στέτσον παρομοίασε το φεγγάρι με ένα «τεράστιο παγόβουνο» που αναδύονταν στον ορίζοντα.

Ωστόσο, οι επιστημονικές εξηγήσεις δεν ήταν αρκετές για κάποιους, οι οποίοι αποδίδουν το φαινόμενο σε συνωμοσιολογικά σενάρια και εξωγήινους που «συνεργάστηκαν» για τη δημιουργία του.