Tα ερωτικά σκάνδαλα που συντάραξαν την παγκόσμια πολιτική σκηνή [εικόνες]

 

clinton-708


Ερωτικά τρίγωνα και πάθη που γκρέμισαν πολιτικές καριέρες σαν πύργους με τραπουλόχαρτα και ανέτρεψαν το προφίλ «τάξης και ηθικής» που προσπαθούσαν να περάσουν μεγάλοι άνδρες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Από την «υπόθεση Λεβίνσκι» που θα ακολουθεί για πάντα τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, μέχρι τον αδικοχαμένο JFK και τον λάτρη του αγοραίου έρωτα Ελιοτ Σπίτζερ, αυτά είναι τα ροζ σκάνδαλα που συγκλόνισαν κατά καιρούς την παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Μαρκ Φόλεϊ
Γερουσιαστής των Δημοκρατικών με μεγάλο κύρος, μέχρι το 2006 που η καριέρα του καταστράφηκε απότομα με τον χειρότερο τρόπο. Οπως αποκαλύφθηκε, ο Φόλεϊ έστελνε μηνύματα σε ιστοσελίδες με νεαρά αγόρια με τα οποία έκανε διαδικτυακό σεξ και μάλιστα κάλεσε και έναν ανήλικο στο σπίτι του για να πιούνε αλκοολούχα ποτά. Παρόλο που τα στοιχεία δεν επαρκούσαν για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του, το σκάνδαλο ήταν υπεραρκετό για να καταστρέψει την καριέρα του.

 

Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι
Ο σύζυγος της Τζάκι Ο’ και 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στο ωραίο φύλο. Ωστόσο το σκάνδαλο που στοίχειωσε την καριέρα του ήταν η βραχύβια σχέση του με τη Μέριλιν Μονρόε, η οποία αν και διήρκεσε μόνο λίγες ημέρες αποτέλεσε αφορμή για αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το θάνατο και των δύο.

 

Ελιοτ Σπίτζερ
Ενας φαινομενικά φιλήσυχος οικογενειάρχης, πολέμιος της διαφθοράς ήταν εκείνος που αποφάσισε να επιτρέπεται στις έρευνες η χρήση υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Αυτό όμως το πλήρωσε ακριβά, όταν εντοπίστηκαν οικονομικές παρατυπίες στα λογιστικά του βιβλία και με την προαναφερθείσα έρευνα, αποκαλύφθηκε η επικοινωνία του με γραφείο συνοδών, από το οποίο προμηθευόταν συχνά κορίτσια για βραδυνή συντροφιά. Υπό την πίεση των αποκαλύψεων, ο Σπίτζερ παραιτήθηκε και έχοντας στο πλευρό του την γυναίκα του, εμφανίστηκε δημόσια ζητώντας συγνώμη. Σημειωτέον, το σκάνδαλο Σπίτζερ, ενέπνευσε το δικαστικό και πολιτικό δράμα «Good Wife».

 

Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Παρά τις απίστευτες φήμες και τα άπλυτα που έχουν βγει στη φόρα για τον ιδιωτικό του βίο, συνέχισε κανονικά να υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Ιταλίας. Ο κατάλογος των αποκαλύψεων περιελάμβαναν πάρτι οργίων και ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις με call girls, με σημαντικότερη κατηγορία αυτή της σύναψης ερωτικής σχέσης με την ανήλικη ιερόδουλη, Ρούμπι Καρίμα.

 

Μπιλ Κλίντον
Ισως το διασημότερο σκάνδαλο στην παγκόσμια πολιτική ιστορία, η υπόθεση «Λεβίνσκι» αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για το κύρος του Αμερικανού προέδρου. Οταν αποκαλύφθηκε σχέση με την εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου και πέτρα του σκανδάλου, Μόνικα Λεβίνσκι με το περίφημο μπλε φόρεμα και τον λευκό λεκέ από ανδρικό προεδρικό σπέρμα, ο Κλίντον αναγκάστηκε να ομολογήσει για την «ανάρμοστη ερωτική σχέση» που είχε με αυτή την κοπέλα, γεγονός που «έκαψε» την επόμενη προεκλογική του εκστρατεία.

 

Τζέρεμι Θορπ
Το 1969 που ήταν ηγέτης του Βρετανικού Κόμματος των Φιλελεύθερων , ο 40χρονος τότε Θορπ κατηγορήθηκε από ένα νεαρό μοντέλο, τον Νόρμαν Σκοτ, ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, σε μία περίοδο που η ομοφυλοφιλία στη Βρετανία ήταν ποινικά κολάσιμη. Το σκάνδαλο επανήλθε το 1974, όταν ο Σκοτ επανεμφανίστηκε, υποστηρίζοντας ότι ο Θορπ προσέλαβε έναν άντρα για να τον σκοτώσει. Το 1979, ο Θορπ δικάστηκε για συνωμοσία σε φόνο και παρόλο που αθωώθηκε, η ζημιά που προκάλεσε στη φήμη του και τα υπονοούμενα για τη σεξουαλική του ζωή, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την πολιτική.