Ελλάδα

Λέρος – απολογία μάνας: Ναι, τα βιάζαμε – Δεν κάναμε κάτι κακό

Δεν χωρά ο ανθρώπινος νους τη φρίκη που βίωναν δύο ανήλικα παιδιά στη Λέρο με την κακοποίηση και τους αλλεπάλληλους βιασμούς από τους ίδιους τους γονείς. «Δεν πιστεύαμε ότι κάναμε κάτι κακό», είπε μέσω του δικηγόρους της, γεγονός που προκάλεσε αποτροπιασμό.

«Είναι χαμηλού νοητικού επιπέδου, δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κακουργήματος» εξηγεί ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί σε τηλεοπτική εκπομπή
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες το απόγευμα με ομόφωνη απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και της τακτικής ανακρίτριας, οι γονείς από τη Λέρο που φέρονται ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ’ εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Ανατριχίλα προκαλούν όσα φέρεται να είπε η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της. «Η μητέρα είναι χαμηλού μορφωτικού και νοητικού επιπέδου. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει βγάλει το δημοτικό. Πιστεύω ότι δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κακουργήματος» εξηγεί ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί σε εκπομπή του epsilon tv, συμπληρώνοντας ότι η εντολέας του δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως ο κοινός του.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Εμμανουήλ Χατζηάμαλλος, η γυναίκα αισθανόταν πως έκανε κάτι που δεν έπρεπε να το ξέρει ο γείτονας, κάτι που δεν ήταν σωστό, αλλά δεν πίστευε πως έκανε κάτι κακό ή εγκληματικό.

«Η μητέρα και ο πατέρας των άτυχων παιδιών δεν αντιλαμβάνονται τα πράγματα όπως ο καθένας μας» τονίζει ο δικηγόρος που τονίζει ότι πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το αδιέξοδο των παιδιών. «Δεν πρέπει κανείς να σιωπά σε τέτοια περιστατικά σκληρής βίας.»

Κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή τους

Αξιοσημείωτο είναι ότι κανένας δικηγόρος της Κω δεν δεχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων και χρειάστηκε να διοριστούν συνήγοροι από τις δικαστικές αρχές Κω. Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται ότι ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις που αυτή και ο σύζυγος της προέβησαν σε βάρος των παιδιών τους. Ο 52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε. Σήμερα θα μεταβεί ο ιατροδικαστής από τη Ρόδο στη Κω προκειμένου να εξετάσει τη 14χρονη κόρη και το μικρό γιο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button