Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Λαμπροί εορτασμοί για την 190η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου στην Πύλο – Χρυσό μετάλλιο στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο [εικόνες]

7


Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 οι εορτασμοί στην Πύλο για τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Υφυπουργού Εργασίας Αναστάσιου Πετρόπουλου, εκπροσώπων αρχών και φορέων καθώς και πλήθους κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με πανηγυρική δοξολογία στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Συμμάχων, στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των πεσόντων αγωνιστών. Οι εκδηλώσεις περατώθηκαν με στρατιωτική και μαθητική παρέλαση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος ως εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, δήμαρχοι της Μεσσηνίας, καθώς και οι δήμαρχοι Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης και Υδρας Γιώργος Κουκουδάκης.

 

Σαμαράς από Πύλο: «Η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται».

Σε μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε: «Από εδώ από το Ναυαρίνο και τις γιορτές της Απελευθέρωσης με όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία – μην κάνετε λάθος – η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Να το θυμόμαστε αυτό».

Το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Πύλου Νέστορος στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο

pylos-ieronymos-d-640x362

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή Απονομής Χρυσού Μεταλλίου του Δήμου Πύλου Νέστορος στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Η τελετή έγινε στο Δημαρχείο της Πύλου.

Σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου και καύση πυροτεχνημάτων στο Παλαιό Λιμάνι.

1

2

3

5

6

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button