ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Λαμπρός εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Γαργαλιάνους [εικόνες – βίντεο]

1


Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη των Γαργαλιάνων οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 77ης ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Το πρωί εψάλλη επίσημη δοξολογία στον στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου, χοροστατούντος του Ιερού Κλήρου της πόλης παρουσία των Αρχών της πόλης και πλήθος πολιτών. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Ακολούθως, στο Ηρώo των Πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Κατσούλα, τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρα, από το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, από το Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Γαργαλιάνων καθώς και από τους διευθυντές του Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικών Σχολείων των Γαργαλιάνων. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην Κεντρική Πλατεία των Γαργαλιάνων από την κ. Ευσταθία Χρονοπούλου, καθηγήτρια Φυσικής του Γυμνασίου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με υπερηφάνεια και συγκίνηση την παρέλαση αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του ΄40.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, υπό την συνοδεία πάντα της υπέροχης Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων και των μικρών παιδιών που κάθε χρόνο κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε μια λιτή δεξίωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

Ανάμεσα στους επισήμους διακρίναμε τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας κ. Ι. Κατσούλα, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ι. Καλκαβούρα, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαργαλιάνων κ. Α. Ματθιουδάκη, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στιγμιότυπα από το Ηρώο των Πεσόντων:

Δείτε τη μαθητική παρέλαση:

 

 

Δείτε εικόνες:

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button