ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Κυπαρισσία [εικόνες -βίντεο]

 

1


Πλήθος πιστών έδωσαν το παρών σήμερα στη Θεία Λέιτουργία στο ναό της Αγίας Τριάδας στην Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας και στη συνέχεια στη λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος, ενώ η λιτάνευση της εικόνας κατέληξε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Συμμετείχαν ευλαβικά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην βουλευτές, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., του Λιμενικού και του Πυρισβεστικού Σώματος κ.α..

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας είπε τα εξής: “Κορυφώνονται σήμερα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διατρέχουν το δήμο Τριφυλίας, αλλά κυρίως χτυπά η καρδιά της πρωτεύουσας του δήμου μας, της Κυπαρισσίας, και νομίζω ότι αυτές οι γιορτές δώσανε το στίγμα τους, από μόνες τους, πέρα από κάθε προσδοκία. Οι πολίτες συμμετείχαν, οι φορείς συμμετείχαν, ο δήμος δημιουργούσε. Έτσι σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, αφήνοντας λίγο στην άκρη τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία μας, απασχολούν κι όλες τις δομές που υπάρχουν στο δήμο Τριφυλίας ας ευχηθούμε να ’ναι εόρτιος και χαρούμενο το περιβάλλον και το κλίμα και εύχομαι από βάθους καρδιάς για όλους τους πολίτες μας ό,τι καλύτερο. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλο τον αγώνα, σε μια αρνητική περίοδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, τον κ. Τατούλη, για την όλη συμβολή του, για όλη την προσφορά του και νομίζω ότι αυτές τις μέρες οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του προσήνεμου μόλου του λιμανιού μας, της Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ τον κ. Κατρούγκαλο για τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις και να ’στε βέβαιοι στα διαλλείματα όλων των εκδηλώσεων υπάρχει πολύ μεγάλη δυνατότητα για να παρουσιάζουμε τα αιτήματα του δήμου, τις αγωνίες της κοινωνίας και αυτό ας το κρατήσετε γιατι νομίζω ότι το πνεύμα ήταν εξαιρετικό με διάθεση συνεργασίας όλων”.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε τα εξής: «Μέσα σε τρεις μέρες είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Κυπαρισσία και, νομίζω ότι, έτσι πρέπει γιατί πέρα από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχω και ευθύνες, που μάλιστα τις αντιλαμβάνομαι πρωτεύουσες, απέναντι σ’ αυτούς που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους ως βουλευτή Μεσσηνίας. Ξέρετε ότι, η Κυπαρισσία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης και μεγάλα θέματα που πρέπει να λυθούν. Από τα γενικότερα, που δεν αφορούν μόνο την Κυπαρισσία, όπως ο δρόμος Τσακώνας και Καλού Νερού, μέχρι θέματα τοπικής ανάπτυξης από την οδοποιία ως τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο. Είναι η περίοδος τώρα που γυρίζει όλη η χώρα στην ανάπτυξη, να επιδιώξουμε ακριβώς αυτή η ανάπτυξη να είναι δίκαιη για όλους. Να μη μοιραστεί από νέο πλούτο που θα παραχθεί, στους λιγότερους. Προσπαθούμε, λοιπόν, και στην Ευρώπη για το καλύτερο δυνατό. Τώρα που ανταποκρίθηκε η χώρας στις υποχρεώσεις της, περιμένουμε κι απ’ τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Είναι, όμως, δική μας ευθύνη να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας που δε θα βασίζεται στα δανεικά, ούτε μόνο στη δημόσια και την ιδιωτική κατανάλωση. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης είπε, «Εκτός από ευχές για υγεία και χαρά, είπε ότι: Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία είναι μια δυναμική περιοχή η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Αποτελεί έναν σημαντικό, παρθένο πυλώνα στον οποίον πρέπει όλοι μας, με σοβαρότητα, να επενδύσουμε προκειμένου να βρει το δικό της το δρόμο. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της Τριφυλίας και είμαι πεπεισμένος ότι τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στο δυναμισμό των Τριφυλίων εναπόκειται η ευθύνη του ν’ αναλάβουν αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάρει τη θέση της στην ανάπτυξη».

Στις 9 ώρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία χορωδιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» από τα εξής σύνολα: Παιδική χορωδία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας,  Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο «Το Ηδύφωνον» Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας, Μικτή χορωδία «ΛΙΟΠΕΤΡΑ» Δήμου Ευρώτα Σκάλα Λακωνίας Σύλλογος «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button