Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Λιόζουμα και… «ακαθαρσίες» έπνιξαν τα Φιλιατρά!

1


Η μεσημεριανή μπόρα… έφερε «φερτά» υλικά παντός τύπου!

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στο αποχετευτικό δίκτυο των Φιλιατρών καθώς όποτε υπάρχει έντονη βροχόπτωση τα φρεάτια δεν προφτάνουν να απορροφήσουν το νερό, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους Δεκατεσσάρων και Αναπαύσεως όπου καταλήγουν τα νερά, με αποτέλεσμα να πλημυρίζουν οι δρόμοι.

Σήμερα, περίπου στη 1 το μεσημέρι, η έντονη βροχόπτωση που επικράτησε στην περιοχή στάθηκε ικανή όχι μόνο να πλημμυρήσει τους γύρω δρόμους… αλλά και να «φέρει» υλικά όπως λιόζουμα (τα οποία επιτρέπονται στους αγωγούς όμβριων υδάτων) αλλά και «ακαθαρσίες»… με το θέαμα να είναι τουλάχιστον «αηδιαστικό»!

Μιλώντας στο gargalianoionline ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ιωάννης Κατσούλας ανέφερε πως το πρόβλημα στα Φιλιατρά είναι διαχρονικό και έχει να κάνει με την αποχέτευση των όμβριων υδάτων. Το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός πως οι διατομές του δικτύου είναι πάρα πολύ μικρές με αποτέλεσμα κάθε φορά που υπάρχει έντονη νεροποντή να πλημυρίζουν οι δρόμοι. Μάλιστα, σημείωσε πως πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού των φρεατίων αλλά όπως φαίνεται όταν ο όγκος νερού είναι μεγάλος δεν μπορεί να απορροφηθεί από τις μικρές διατομές που υπάρχουν στην αποχέτευση.

Ωστόσο, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το γεγονός το πως εμφανίστηκαν οι «ακαθαρσίες» στους δρόμους. Καταλήγουν τα λύματα κατοικιών στην αποχέτευση όμβριων υδάτων; Γεγονός είναι πως μόλις το 20% των κατοικιών στα Φιλιατρά έχουν συνδεθεί στον Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης.

Πάντως παράπονα υπήρξαν, τα οποία εκφράστηκαν από την Τοπική Σύμβουλο των Φιλιατρών κα. Ρούλα Μαρκούλια, για το γεγονός πως δεν μπορούσαν να βρουν τους υπεύθυνους στο τηλέφωνο για να τους ειδοποιήσουν. Στις προσπάθειες επικοινωνίας τόσο με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Φιλιατρών κ. Πούλο όσο και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Φιλιατρών κ. Καναλουπίτη δυστυχώς δεν πήραν καμία απάντηση. Παράπονα επίσης υπήρξαν και για την ΔΕΥΑΤ όπου δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους προκειμένου να έρθει υδροφόρα για την άντληση των υδάτων.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button