Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Μέσα σε ζεστό κλίμα έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών [εικόνες]

Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2018.

Στην εκδήλωση η Φιλαρμονική του Συλλόγου έδωσε εορταστική συναυλία, ενώ τα Χορευτικά Τμήματα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Την πίτα έκοψε η πρόεδρος του Συλλόγου Παρασκευή Παντελάκη πλαισιωμένη από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου η οποία πέρα από τις ευχές της για τη νέα χρονιά ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του αλλά και για την στήριξη προς τον Σύλλογο την οποία όπως επισήμανε έχει και ανάγκη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Περικλής Μαντάς, ο οποίος επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη για την περιοχή με την ίδρυση της γεωργικής σχολής αλλά και την πρόθεση να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Επιπλέον, ο κ. Μαντάς ζήτησε την μελέτη για το τέμπλο στο εκκλησάκι της Βλαχέρνας, που διαχειρίζεται ο Σύλλογος ,προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Περιφερειάρχης το καλοκαίρι στα εγκαίνια. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας αφού έδωσε τις ευχές του για νέα χρονιά εξήρε τις δραστηριότητες του συλλόγου. Ο κ. Κατσίβελας αναφέρθηκε σε έργα οδοποιίας που θα γίνουν μέσα στο 2018 στα Φιλιατρά, ενώ και αυτός με την  σειρά του αναφέρθηκε στο δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Ακολούθησε συναυλία από την φιλαρμονική του Συλλόγου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Παναγιώτη Φωτεινέα σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες και την σκυτάλη στην συνέχεια πήραν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της χώρας μας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button