ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Μαραθόπολη: Επιστολή του δικηγόρου Γ. Βασιλόπουλου για την άσχημη εικόνα με τα χαλίκια… παραπλεύρως του νέου πεζόδρομου

12


Όπως είναι γνωστό ο Μάραθος είναι  από τα λίγα χωριά που έχει κτισθεί με σχέδιο πόλης  και  μεγάλους δρόμους και αυτό του δίνει το προνόμιο πλην των άλλων να διαθέτει  χώρους στάθμευσης για εκατοντάδες αυτοκίνητα. Από την άλλη μεριά υστερεί σε χώρους που θα μπορούσε κάποιος -κυρίως επισκέπτης-  ν’ απολαύσει  τη θέα της θάλασσας  εκτός των καταστημάτων. Για το σκοπό αυτό υπάρχει ο παλιός μόλος που χρόνο με το χρόνο διαβρώνεται χωρίς προοπτική αποκατάστασης, που δεν είναι και το ιδανικότερο σημείο,  και  ο χώρος με τα αλμυρίκια μεταξύ των καταστημάτων «Ένθεον»  και «Ρίκι».  Μετά την κατασκευή του πεζόδρομου όλοι  περιμέναμε και ελπίζαμε ότι  θα αξιοποιούνταν  αυτό το μέρος  με γκαζόν , παγκάκια και τα διάσπαρτα «μάρμαρα» που είναι μέρος της ιστορίας του χωριού.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε πως είναι ένα άλλο ανάλογο τμήμα της παραλιακής ζώνης  και μπορείτε να φανταστείτε πως θα   μπορούσε να μετατραπεί και  το μέρος αυτό. Δεν απαιτείται  ιδιαίτερο όραμα ούτε καμία δυσβάστακτη δαπάνη.  Απλή λογική χρειάζεται  η οποία δυστυχώς δεν υπάρχει. Στη δεύτερη φωτογραφία βλέπετε ότι κατά μήκος του πεζόδρομου και προς την ακτή  αντί για πράσινο οι υπηρεσίες του Δήμου έριξαν χαλίκι  μετατρέποντας το χώρο αυτό και επίσημα πλέον σε χώρο στάθμευσης λες και είναι αυτό που έλλειπε από το Μάραθο.  Ταυτόχρονα  με  την παρέμβαση αυτή, που αισθητικά  και λειτουργικά είναι απαράδεκτη, ακυρώνεται και καταστρέφεται ο πεζόδρομος, για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκε ένα σοβαρό ποσό,  αφού  η διέλευση οχημάτων είναι πλέον συνεχής .

Δεν γνωρίζω  ποιος  είχε αυτή τη «φαεινή» ιδέα ούτε και έχει  ενδιαφέρον  να μάθω. Αυτό που έχει  σημασία  είναι  κάποιος  αρμόδιος ν’ ασχοληθεί  με αυτό την «ατυχές» δημοτικό έργο  γιατί έρχεται να προστεθεί σε  πολλές αστοχίες (σκουπίδια , κυκλοφοριακό κ.π.λ.)  που κινούν υποψίες για συστηματική  υπονόμευση της  θέση μας σαν τουριστικού προορισμού. Στο Δήμο Τριφυλίας  υπάρχουν  στελέχη όχι μόνο με το κοινό νου αλλά και κάτι περισσότερο, του Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου.

Θεωρώ αδιανόητο  να μην έχουν αντιληφθεί  ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά.  Η  ανάπτυξη που όλοι επιζητούμε δεν θα έρθει μόνη της , δεν είμαστε ούτε ο περιούσιος λαός ούτε ο περιούσιος τόπος, θα μας επιλέξουν αν έχομε κάτι ξεχωριστό να προσφέρουμε είτε φυσική ομορφιά είναι αυτό είτε υπηρεσίες. Όλοι γύρω μας δραστηριοποιούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση . Ας κάνουμε και μείς κάτι πριν είναι αργά.

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Δ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button