Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Μόνο ο Δήμος Τριφυλίας έστειλε στον Τσιρώνη στοιχεία για τα αδέσποτα

Τη μη αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης.

Ειδικότερα, απέστειλε επιστολή σε 169 δήμους που, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές“ να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”. Ανάμεσα σε αυτούς τους δήμους βρίσκονται οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης, Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου-Νέστορος οι οποίοι δεν έστειλαν τα στοιχεία που ζήτησε στο τέλος του 2017 για την εφαρμογή από τους Δήμους του νόμου σχετικά με τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Στοιχεία που είναι απαραίτητα προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο προστατεύονται τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αλλά και εφαρμόζονται τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης της λύσσας.

Ο μοναδικός Δήμος της Μεσσηνίας που, σύμφωνα με το υπουργείο, έστειλε τα στοιχεία που ζητήθηκαν είναι ο Δήμος Τριφυλίας.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button