Lifestyle

Μετά το μπικίνι έρχεται το… facekini!

Οι Κινέζοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά την αντηλιακή προστασία, προτιμούν να μη μαυρίζουν κι έτσι ο Φίλιπ Ένγκελχορν ? βρίσκεται στην Κίνα για να φωτογραφίσει κολυμβητές στην παραλία έξω από την πόλη Τσινγκντάο ? διαπίστωσε μια καινούργια τάση στους μοδάτους νεαρούς Κινέζους για «πάμε θάλασσα» περιβολή: μια προστατευτική μάσκα ή «φατσακίνι».

Φέρνει στον νου το ντιζάιν για παραλία που θα μπορούσε να είχε κάνει ο Λι Μπάουερι. Πλήρης καλύπτρα της κεφαλής που προστατεύει τον κολυμβητή από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και από το να τον τσιμπήσουν οι γιγάντιες μέδουσες που ελλοχεύουν στις κινεζικές θάλασσες. Προστατεύει επίσης από έντομα κι από την άμμο που μπορεί να σηκώσει ο αέρας. Είναι από λύκρα ή ελαστικό και έχει τρύπες για μάτια, μύτη, στόμα.

Ο γερμανικής καταγωγής φωτογράφος και κινηματογραφικός παραγωγός ? είναι ιδρυτής της ανεξάρτητης κινηματογραφικής εταιρείας Cinereach ? λέει ότι το «φατσακίνι» θυμίζει λίγο τις στολές των παλαιστών σε τουρνουά ελεύθερης πάλης στο Μεξικό. «Ποζάροντας με υπερηφάνεια στο πρωινό φως, οι κολυμβητές στη παραλία επιδεικνύουν τις προστατευτικές μάσκες τους. Το συνολάκι αποτελείται από κουκούλες σε έντονα χρώματα που καλύπτουν όλο το πρόσωπο, ενώ το υπόλοιπο σώμα είναι μέσα σε πολύχρωμο μαγιό. Από μαγιό με κατακόκκινα πουά, α λα Γιαγιόι Κουσάμα, το οποίο καλύπτει όλο το σώμα μέχρι κομψές κρεασιόν που δεν θα έδειχναν παράταιρες σε βραδινό πάρτι» περιγράφει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button