Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Με επιτυχία η άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης στην Πύλο

 

askhsi-thalassia-rypansi-pylos-700x336


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η γενική άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Πύλου.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και η αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά τις επιμέρους λειτουργίες του Τοπικού Σχεδίου Καταπολέμησης Ρύπανσης της Υπηρεσίας μας (Local Contingency Plan), στους τομείς της ενεργοποίησής του, στη λήψη των αποφάσεων, στην επιχείρηση καταπολέμησης, στη συντήρηση του εξοπλισμού, κλπ.

Στην άσκηση έλαβαν μέρος ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύλου, το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της πόλης .

Η άσκηση διεξήχθη σύμφωνα με το καταρτισθέν σενάριο και τα αποτελέσματα αυτής κρίνονται ικανοποιητικά. Όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν επισημάνθηκαν στους συμμετέχοντες φορείς με σκοπό την ενημέρωσή τους. Κατά τη διεξαγωγή της άσκησης έγινε ενημέρωση – εκπαίδευση του προσωπικού του Λ.Σ στα θέματα χειρισμού του εξοπλισμού και των μέσων απορρύπανσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button