ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Καλονερίτικο Παραδοσιακό χορευτικό Αντάμωμα

ΜΕ επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Καλονερίτικο Παραδοσιακό χορευτικό Αντάμωμα που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία του κοινοτικού διαμερίσματος, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καλονεριτών Αττικής, με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας και την πολυπληθή παρουσία επισκεπτών αλλά κυρίως κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων Δημήτρης Παπακωσταντόπουλος τόνισε ότι “ο Σύλλογος στην μακρά πορεία του δίνοντας εξετάσεις στο πολιτισμό, αποφάσισε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε αυτό που μας κρατά ενωμένους είναι τα ήθη και έθιμα της Ελληνικής φυλής, διότι αυτό μας κρατά ζωντανούς στις ρίζες μας με την παράδοση ώστε να διατηρήσουμε τα στοιχεία εκείνα που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες”. Συμπλήρωσε ότι “βρισκόμαστε σε μια εποχή που έχει χαθεί η εθνικότητα των λαών αλλά επειδή οι Έλληνες δίδαξαν το πολιτισμό όπου μέρος της αποτελεί η παράδοση με την διάσωση των στολών, των ήχων και των χορών αντιπροσωπεύουν την κληρονομία για τις επόμενες γενιές μέσα από τα παιδιά μας”.

ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας εξαίροντας την πρωτοβουλία του συλλόγου, λέγοντας ότι ο Δήμος θα είναι παρών ως αρωγός σε ανάλογες διοργανώσεις. Παρών ήταν πάντως αιρετοί, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, συλλογικών φορέων, εκπρόσωποι από τον Παντριφυλιακό όμιλο Καλονερού.

Οι σύλλογοι όπως το χορευτικό του Συλλόγου Καλονεριτών, του Μορφωτικού συλλόγου Κυπαρισσίας, τον Χορευτικού συλλόγου Αλίμου, του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, το συλλόγου Εν χορώ από την Ζαχάρω, κι άλλων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους που κατέληξε σε ένα χορευτικό γλέντι. Οι αντιπροσωπείες συλλόγων από Μεσσηνία, Ηλεία, Αττική έμειναν ενθουσιασμένοι κάνοντας επισκέψεις στη περιοχή, ενώ σκοπός είναι πλέον η διοργάνωση να αποτελέσει το βήμα για ευρύτερη αναγνώριση. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button