Αγροτικά

Με κατασχέσεις ελαιολάδου απαντούν οι απολυμένοι της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηλείας- Ολυμπίας, με τους πρώην εργαζομένους και απολυμένους να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τεσσάρων χρόνων και τη διοίκηση, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, να σφυρίζει αδιάφορα, παρά τη δικαστική τους δικαίωση.

Σαν μια πρώτη ενέργεια, οι απολυμένοι προχώρησαν σε κατάσχεση ποσότητας ελαιολάδου που βρισκόταν στο ελαιοτριβείο της Ένωσης στη Ζαχάρω, ενώ προετοιμάζονται να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες εις βάρος της Ένωσης. Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή της ΕΑΣ, Σπύρο Γιακουμέλο, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν δεν έχουν λάβει την παραμικρή αποζημίωση, παρά μονάχα τον εμπαιγμό από την πλευρά της διοίκησης.

«Διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Ύστερα από πολλές αναβολές, το δικαστήριο μας δικαίωσε και διέταξε την άμεση καταβολή αρχικά ενός μέρους των χρωστούμενων. Από την πλευρά της διοίκησης, δεν υπήρξε καμία κίνηση και, για αυτόν τον λόγο, προχωρήσαμε στην κατάσχεση του ελαιολάδου. Αφού μας το επιτρέπει και ο νόμος, θα προχωρήσουμε και σε άλλες ενέργειες για να πάρουμε τα χρήματά μας, όπως να διεκδικήσουμε την κινητή και ακίνητη περιουσία της Ένωσης», τόνισε ο κ. Γιακουμέλος.

«Παράτυπη η μετατροπή της Ένωσης»

Ο πρώην διευθυντής έθιξε ακόμα ένα ζήτημα που αφορά την αγωγή που έχει κατατεθεί –και αναμένεται η απόφαση– για παρατυπίες στη μετατροπή της ΕΑΣ από Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ. Η μετατροπή, όπως καταγγέλλει, ήρθε ως αποτέλεσμα δύο –αιφνιδιαστικών και προσχηματικών, όπως τις χαρακτηρίζει– ΓΣ των μελών (στις 20/04/13 και στις 10/12/13), ωστόσο έπρεπε να γίνει με απόφαση των 2/3 του συνολικού αριθμού των αντιπροσώπων της Ένωσης. «Πάρθηκαν αποφάσεις τυπικά νόμιμες από γενικές συνελεύσεις, που δεν είχαν πραγματικά την απαιτούμενη απαρτία των 2/3 του συνόλου των νόμιμων και οικονομικά τακτοποιημένων μελών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνέπεια όλων των παραπάνω –όπως μας εξηγεί ο πρώην διευθυντής της ΕΑΣ– ήταν η Ανώνυμη πλέον Εταιρεία, από 154 αγροτικούς συνεταιρισμούς από όλη την Ηλεία, να έχει μέλη μόνο δύο ανενεργούς αγροτικούς συνεταιρισμούς και, μάλιστα, του ίδιου δημοτικού διαμερίσματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button