ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη Μαραθόπολη [εικόνες- βίντεο]

Ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος έπιασε πρώτος τον Σταυρό!

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή Αγιασμού των υδάτων, με τρεις κολυμβητές να βουτούν στα παγωμένα νερά αψηφώντας το κρύο, για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό!

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στη Μαραθόπολη με την καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Ακολούθως με πομπή, κλήρος και λαός μετέβησαν στο γραφικό λιμάνι της Μαραθόπολης για τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Παρά το κρύο πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού ενώ αρχικά δύο εθελοντές κολυμβητές, ο Ηλίας Δημητρακόπουλος και ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος, βρέθηκαν νωρίτερα στο λιμάνι προκειμένου να προετοιμαστούν για να πέσουν στα κρύα νερά, ωστόσο την τελευταία στιγμή προστέθηκε και ο μικρός Γιώργος Αδρακτάς.

Αυτός που έπιασε πρώτος τον Σταυρό ήταν ο Παναγιώτης Αργυρόπουλος.

Τον εορτασμό των Θεοφανίων παρακολούθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κ. Ιωάννης Καλκαβούρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Μίγγας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button