Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΧώρα

Μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής στη Χώρα ενταγμένη στα φετινά «Νεστόρεια»

Μια μοναδική βραδιά κλασικής μουσικής, η οποία ήταν ενταγμένη στα φετινά «Νεστόρεια» είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος κόσμου την Τρίτη το βράδυ στο Κινηματοθέατρο REX, που βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας Νέστορος.
Επρόκειτο για ένα ποιοτικά επιλεγμένο πρόγραμμα διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου, που αποτελείτο από γνωστά και άγνωστα αποσπάσματα όπερας και οπερέτας, Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών. Τα αποσπάσματα ερμήνευσαν οι ευρύτερα αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι σολίστ Λυδία Αγγελοπούλου (σοπράνο) και Σταμάτης Μπερής (τενόρος), με συνοδεύοντα στο πιάνο τον εξαίρετο στο είδος του Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Οι δύο διαπρεπείς πρωταγωνιστές της Λυρικής Σκηνής, όπως κι εξέχοντες επίσης δάσκαλοι της Φωνητικής, η Λυδία Αγγελοπούλου και ο Σταμάτης Μπερής, έχουν σπουδάσει με υποτροφία του Ωνασείου Ιδρύματος, στην Βιέννη, ξεχωρίζοντας ακόμη και σήμερα, για τις ικανότητες, την μοναδική φωνή τους, το απαράμιλλο ταλέντο τους κι επιπλέον την εκφραστικά υποδειγματική τους σκηνική παρουσία, όπως συχνά και δικαίως άλλωστε έχουν υπογραμμίσει απαιτητικοί και γνωστοί μουσικοκριτικοί, όλων των εφημερίδων, τόσο στην χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, όπου με εντυπωσιακή επιτυχία, μας εκπροσωπούν.
Ήταν μια βραδιά αξέχαστη ασυνήθιστη και μοναδική, που ικανοποίησε πνευματικά και αισθητικά όσους με ενθουσιασμό την παρακολούθησαν!
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Παναγιώτης Πετρόπουλος, στην προσφώνησή του τόνισε πως ανάλογες εκδηλώσεις «εξυψώνουν κι αναβαθμίζουν την καθημερινότητα της ζωής μας, εμπλουτίζοντας με ποιότητα την ψυχική μας ενδοχώρα».
Ενώ ο Δήμος Πύλου Νέστορος στην ανακοίνωση του συνεχάρη “όλους τους συντελεστές, ελπίζοντας να επαναλαμβάνονται συχνά τέτοιες πολιτισμικές εκδηλώσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button