Αθλητικά

Μουντιάλ 2018: Αυτό είναι το μυστικό για να κερδίσει μια ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι

Τι έδειξε έρευνα ΄1.000 πέναλτι από καθηγητή του London School of Economics

Το μυστικό που θα πρέπει να γνωρίζει κάθε ομάδα που μπαίνει στη διαδικασία των πέναλτι υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο καθηγητής Ιγνάσιο Παλάσιο-Χουέρτα του London School of Economics.

Αφού μελέτησε 1.000 πέναλτι σε Μουντιάλ και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο καθηγητής υποστηρίζει ότι περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει έχει η ομάδα που θα κληρωθεί να στηθεί πρώτη στα 11 βήματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ποσοστό νίκης είναι 20% περισσότερο για όποια ομάδα εκτελέσει πρώτη πέναλτι.

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει το πόρισμά του ο καθηγητής του LSE εκτιμά ότι αυτό οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι ο παίχτης που ακολουθεί έχει μεγαλύτερη πίεση να σκοράρει με αποτέλεσμα να είναι και περισσότερες οι πιθανότητες τελικά να αστοχήσει.

Η μελέτη των 1.000 πέναλτι έδειξε ότι οι ομάδες που εκτέλεσαν πρώτες κέρδισαν τελικά σε ποσοστό 60% ενώ όσες εκτέλεσαν δεύτερες κέρδισαν σε ποσοστό 40%.

«Αυτό το 20% είναι τεράστια διαφορά. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη παράμετρο που μπορεί να επηρέασει τόσο τη διαδικασία» τόνισε ο καθηγητής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button