Αθλητικά

Νέα αρχή για τη Μαύρη Θύελλα με τον Γιάννη Χριστόπουλο

Ο στόχος αναμφισβήτητα είναι ο πρωταθλητισμός, για να επιτευχθεί όμως χρειάζεται να λυθούν διάφορα προβλήματα, λειτουργικά, οργανωτικά, κυρίως όμως χρειάζεται διαρκής στήριξη της ομάδας. Αυτό τόνισε ο νέος προπονητής της Μαύρης Θύελλας, από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, Γιάννης Χριστόπουλος, η παρουσίαση του οποίου έγινε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Horizon Blue από τον επενδυτή της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλο και τον πρόεδρο Απόστολο Κουκούτση. Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση εμπιστεύεται απολύτως τον προπονητή, δεν πρόκειται να ανακατευτεί στο έργο του και είναι έτοιμη να υλοποιήσει κάθε απόφαση και επιλογή του, αρκεί να κινείται στα εφικτά οικονομικά πλαίσια…

“Η ομάδα μας κλείνει 51 χρόνια ζωής μέσα στα οποία είχε καλές στιγμές, πολύ καλές στιγμές, άσχημες στιγμές. Έδειξε το χαρακτήρα της, έδειξε τις δυνατότητες που μπορεί να έχει, δεν κατάφερε όμως να σταθεροποιηθεί με μεγάλη διάρκεια σε ένα υψηλό επίπεδο. Και αυτό επειδή η ομάδα ήταν εξαρτημένη από την οικονομική βοήθεια ενός ισχυρού ανθρώπου. Αυτό όμως είναι κάτι που συμβαίνει γενικά στον αθλητισμό. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αλλάξουμε αυτή τη συνθήκη. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και υγιές περιβάλλον που θα εγγυάται τη σταθερότητα στην ομάδα και παράλληλα να την φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να μπορεί να είναι ανταποδοτική απέναντι σε εκείνους που τη στηρίζουν οικονομικά”, ανέφερε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος.

Ωστόσο ο επενδυτής της ομάδας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος, επισήμανε από την πλευρά του ότι η ίδια η πολιτεία, με τα μεγάλα λάθη της όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν επιτρέπει σε εκείνους που θέλουν να στηρίξουν μια ομάδα και τον αθλητισμό να ετοιμάσουν το πλάνο τους. Ειδικότερα διερωτήθηκε τι πλάνο μπορεί να φτιάξει η διοίκηση της ομάδας όταν η πολιτεία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετέχουν, με τι όρους θα γίνεται το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε ότι κατά το ξεκίνημα της νέας προσπάθειας για τη Μαύρη Θύελλα το κυριότερο είναι να λειτουργήσει η ομάδα, οργανωτικά, σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ότι λειτουργούσε. Αυτό, συνέχισε, είναι η προϋπόθεση ώστε η ομάδα να κερδίσει αξιοπιστία και να γίνει ελκυστική απέναντι σε ποδοσφαιριστές, σε παράγοντες, σε συνεργάτες, σε υποστηρικτές και φυσικά στους φιλάθλους.

Σε ό,τι αφορά τη φιλοσοφία που θα δώσει στην ομάδα ο Γιάννης Χριστόπουλος σημείωσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα προσπαθεί και θα παλεύει για τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ακόμη πρόσθεσε ότι βασικό του μέλημα θα είναι να δημιουργήσει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, με καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και σεβασμό απέναντι στην ομάδα.

Για το ρόστερ της ομάδας ο προπονητής ανέφερε ότι θα έχει την αναγκαία ισορροπία μεταξύ των Μεσσήνιων και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών ώστε να μπορεί να διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Επιπλέον σημείωσε ότι η ομάδα πρέπει να έχει έναν σταθερό κορμό χωρίς πολλές αλλαγές παιχτών και με στόχευση οι υπάρχοντες ποδοσφαιριστές να εξελίσσονται σταθερά και ταυτόχρονα να βελτιώνεται σταθερά η απόδοση της ομάδας.

Τέλος ο Γιάννης Χριστόπουλος ζήτησε στήριξη τονίζοντας ότι “αν στα πρώτα προβλήματα και άσχημα αποτελέσματα αρχίσει η εσωστρέφεια και η απογοήτευση δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε πολλά αποτελέσματα. Εάν όμως η προσπάθειά μας έχει διάρκεια, εάν η στήριξή στην ομάδα έχει διάρκεια, τότε θα μπορέσουμε να φτάσουμε μακριά”. Κλείνοντας δε πρόσθεσε ότι όραμά του είναι να εξελίξει και την προσέγγιση του κόσμου απέναντι στην ομάδα και ειδικότερα σημείωσε ότι “για εμένα η ιδανική Κυριακή θα είναι εκείνη που η ομάδα μου θα τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος θα τη χειροκροτήσει για την προσπάθειά της, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα”.

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος διαβεβαίωσε, απευθυνόμενος και στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, που έδωσε το “παρών” στην παρουσίαση, ότι η διοίκηση της ομάδας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η Καλαμάτα, ποδοσφαιρικά τουλάχιστον, να γίνει όσο πιο διάσημη γίνεται. Επίσης αναφέρθηκε στον εκλιπόντα διοικητικό ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Παύλο Γιαννακόπουλο, υπογραμμίζοντας την προσφορά του στον αθλητισμό και επισημαίνοντας ότι έζησε πολλά χρόνια μαζί του καθώς δραστηριοποιούνταν στον ίδιο επαγγελματικό χώρο.

Τέλος ο πρόεδρος της ομάδας, Απόστολος Κουκούτσης, διαβεβαίωσε τον προπονητή ότι η διοίκηση θα είναι σταθερά στο πλάι του και θα στηρίζει το έργο του.

Σημειώνεται, όπως ανέφερε ο Γιάννης Χριστόπουλος, ότι η ομάδα της Καλαμάτας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Μεσσηνιακό προκειμένου η Μαύρη Θύελλα να αγωνίζεται στο γήπεδο του.
Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button