Κόσμος

Νέα «βόμβα» για το Facebook: Kρατά αρχείο κλήσεων και SMS – Τι απαντά η εταιρεία

Νέος πονοκέφαλος για το Facebook, καθώς η ιστοσελίδα Ars Technica αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συλλέγει διαρκώς και αδιαλλείπτως στοιχεία από τα SMS και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις των χρηστών του που χρησιμοποιούν τηλέφωνα Android.

Συγκεκριμένα, το σάιτ αποκάλυψε ότι το Facebook κρατά αρχείο από τα τηλεφωνήματα και τα SMS που στέλνουν από τις συσκευές τους οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στα Android κινητά τηλέφωνά τους.

Ο δημοσιογράφος, μάλιστα, παρουσίασε και τα αρχεία που το Facebook είχε κρατήσει από τη συσκευή του, τα οποία περιλαμβάνουν εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις, καθώς και τα μηνύματα που έχει στείλει και έχει λάβει.

Εξήγησε δε ότι το Facebook χρησιμοποιεί τις επαφές των χρηστών του ως μέρος του αλγόριθμού του για να προτείνει νέους φίλους, αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση του Messenger.

Έτσι, αν κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής του Facebook είχατε δώσει την άδεια πρόσβασης στις επαφές σας, το Facebook θα παρακολουθούσε και τη δραστηριότητά σας στις τηλεφωνικές σας συνδιαλέξεις.

Απαντώντας στην αποκάλυψη, το Facebook, το οποίο δέχεται σφοδρή κριτική μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Cambridge Analytica, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα πλέον αποτελεί επιλογή του χρήστη, μέσω συγκεκριμένου παράθυρου διαλόγου που ανοίγει κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής.

Επίσης, σημείωσε ότι οι χρήστες μπορούν να απενεργοποιήσουν την επιλογή όποτε θέλουν ενώ υπογράμμισε ότι δεν πουλάει τα συγκεκριμένα δεδομένα ούτε ελέγχει το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων και των SMS.

Πηγή: Ars Technica/Tech Crunch

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button