Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Νέο ΟΧΙ για τη στέγαση του τοπικού αστυνόμου στα Φιλιατρά

dimotikosymv


Η Ιωάννα Μαραβελή ζήτησε να δώσει χώρο ο δήμος για να στεγαστεί ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου στα Φιλιατρά ζητώντας να τεθεί ονομαστική ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο.

Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, Ιωάννα Μαραβελή, επανάφερε προχθές το βράδυ τη συζήτηση για τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας πως δεν θα ήθελε να αναφερθεί σε νομούς, νομοσχέδια και πολίτικες γιατί τότε θα έπρεπε να αναφερθεί πότε εμφανίστηκε ο θεσμός, λέγοντας πως δεν έχει ως σκοπό την πολιτική σύγκρουση. Η κα. Μαραβελή αναφέρθηκε σε ένα άρθρο που διάβασε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το οποίο στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, κατ’ εξαίρεση, παρέμεινε το Α.Τ. λέγοντας πως, «έγινε όμως αυτό που είχε προτείνει και Νώντας Βουδούρης (πρώην επικεφαλής της ΡΑΚΙ στο Δ.Σ.) καθώς πήγε μια μεγάλη ομάδα από το Δ.Σ. μαζί με βουλευτές και κατάφεραν να το κρατήσουν. Εσείς περιοριστήκατε σε δημοτικούς συμβούλους των Φιλιατρών μόνο, χωρίς καν οι βουλευτές του νομού να το ξέρουν». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του αστυνομικού πόλεως τονίζοντας πως είναι πολλές, ζητώντας από το δήμο να δώσει χώρο εκεί προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός. Η κα. Μαραβελή στη συνέχεια είπε πως, “γιατί δεν πήγαμε σε ονομαστική ψηφοφορία, αφού εσείς είστε σίγουροι ότι δεν θα λειτουργήσει ο νομός, τότε θα εκτεθώ εγώ σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει, που θα έχω ψηφήσει ναι”.

Απατώντας ο κ. Κατσίβελας είπε πως, “όταν πήγαμε στον κ. Αναγνωστάκη ήταν εκεί και ο κ. Κωνσταντινέας, οι βουλευτές το γνώριζαν παρόλα αυτά έχουμε κουβεντιάσει κατ’ επανάληψη το θέμα αυτό. Το έχουμε εξαντλήσει κατά κόρον σε αυτή την αίθουσα, όταν πήγαμε ήταν μαζί και ο κ. Καλογερόπουλος και ο κ. Ασημακόπουλος, δεν πήγαν μόνο από μια παράταξη άτομα. Κάποιοι άνθρωποι από το χώρο σας μια θυμόντουσαν την παλαιότερη κυβέρνηση, μια το δήμαρχο, αυτό που είναι σίγουρο είναι, ότι φταίει αυτός που βάζει την τελική υπογραφή. Εμείς είπαμε ότι διαβουλευόμαστε με όλους τους συμβούλους των ενοτήτων που θίγονται, η απόφαση και η εισήγηση που έχω κάνει σε αυτό το Δ.Σ. είναι πως εμείς αυτή την μεταρρύθμιση δεν μπορούμε να την δεχτούμε. Πόλεις με ειδικούς χαρακτήρες όπως τα Φιλιατρά και το Κοπανάκι δεν είναι δυνατόν να μένουν χωρίς αστυνομικό τμήμα, μας γελάσανε, μας περιπαίξανε, την ευθηνή δεν την έχει ο δήμος για τη μεταρρύθμιση. Αν νομίζει ο μεταρρυθμιστής ότι πρέπει να βάλει αστυνόμο πόλεως, ας τον βάλει, αυτό το δημοτικό συμβούλιο υπογραφή συναίνεσης για να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση του τοπικού αστυνόμου δεν την βάζει”.

Ο δημοτικός σύμβουλος από τα Φιλιατρά, Δημήτρης Σαρμαντζής, είπε τα εξής: «Δυστυχώς επανήλθε το θέμα της κατάργησης του Α.Τ. από τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δ.Σ., παλέψαμε με τις δυνάμεις που είχαμε, κάποιοι στην πορεία επέλεξαν να μην είναι τόσο πρόθυμοι, εμείς διαμορφώσαμε άποψη για το έγκλημα που έγινε στην Τριφυλία (…) όπως σε λίγο θα μιλάμε και για την κατάργηση δομών υγείας, αναρωτώμενος τι θα λέμε τότε, ότι φταίει ο Σαμαράς ή ο Κατσίβελας; Έχει όνομα αυτή η απόφαση και είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. (…) Να εφαρμόσουν οι ίδιοι αν θέλουν τον θεσμό, εμείς δεν συναινούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button