Τοπικά Νέα

Νέο πρόστιμο στο Δήμο Τριφυλίας για το ΧΑΔΑ στο «Αλιμάκι»

Πρόστιμο και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ επέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στους Δήμους Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος.

Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέβαλε πρόστιμο 7.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας, γιατί “σε νέο Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), πλησίον του χώρου του ΧΑΔΑ Αλιμακίου όπου γίνονται εργασίες αποκατάστασης, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εναποθέσεις αστικών σύμμικτων απορριμμάτων και εστίες ανάφλεξης απορριμμάτων με έντονο καπνό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών και πρόκληση κινδύνου για τη δημόσια υγεία”. Στην περιοχή αυτή οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν αυτοψία στις 27 Απριλίου

Επίσης, πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επέβαλε και στο Δήμο Πύλου – Νέστορος για την εναπόθεση αστικών σύμμικτων απορριμμάτων σε υπαίθριο χώρο με περιμετρική περίφραξη και ανοιχτή είσοδο που γειτνιάζει με τον παλαιό ΧΑΔΑ στη θέση “Αγιος Νικόλαος”, και για το χώρο του παλαιού ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου, που όπως έχει διαπιστωθεί και από προγενέστερες αυτοψίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και του ΚΕΠΠΕ Π.Ε. Μεσσηνίας, εξακολουθούν να υφίστανται σωροί ακάλυπτων σύμμικτων απορριμμάτων οι οποίοι καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση. Στην περιοχή αυτή οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας πραγματοποίησαν αυτοψία στις 23 Μαΐου.

Οι δε φάκελοι των υποθέσεων θα διαβιβάσθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή των εργασιών αποκατάστασης στους ΧΑΔΑ Αγίου Νικολάου και Αλιμακίου, στην ΠΕΑΠΖ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ανάληψης ενεργειών αποκατάστασης περιβαλλοντικής ζημίας, και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button