ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Νομική γνωμοδότηση για παράδρομους στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού

 

romanou_5-1024x768


Νομικός καλείται να γνωμοδοτήσει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τον μειοδότη του έργου των παραδρόμων στο νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
Και αυτό γιατί μετά τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έγινε και την αποσφράγιση των προσφορών, ο μειοδότης υπέβαλε με μία μέρα καθυστέρηση την πρωτότυπη εγγυητική επιστολή συμμετοχής του ΤΜΕΔΕ, την οποία είχε καταθέσει και ηλεκτρονικά, για να μετάσχει στο διαγωνισμό.
Εκφράστηκε η άποψη ότι ο μειοδότης πρέπει να αποκλειστεί γι’ αυτή την καθυστέρηση. Ομως, ο μειοδότης έχει καταθέσει συμφερότερη προσφορά κατά 3% (από τον δεύτερο) και η καθυστέρηση δεν προβλέπεται ως ποινή αποκλεισμού ρητά στη διακήρυξη. Γι’ αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει νομική γνωμοδότηση για την απόφαση που πρέπει να ληφθεί.
Στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό κατατέθηκαν 19 προσφορές κι έγιναν δεκτές οι 11. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close