ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Νομική γνωμοδότηση για παράδρομους στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού

 

romanou_5-1024x768


Νομικός καλείται να γνωμοδοτήσει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τον μειοδότη του έργου των παραδρόμων στο νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού, προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
Και αυτό γιατί μετά τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έγινε και την αποσφράγιση των προσφορών, ο μειοδότης υπέβαλε με μία μέρα καθυστέρηση την πρωτότυπη εγγυητική επιστολή συμμετοχής του ΤΜΕΔΕ, την οποία είχε καταθέσει και ηλεκτρονικά, για να μετάσχει στο διαγωνισμό.
Εκφράστηκε η άποψη ότι ο μειοδότης πρέπει να αποκλειστεί γι’ αυτή την καθυστέρηση. Ομως, ο μειοδότης έχει καταθέσει συμφερότερη προσφορά κατά 3% (από τον δεύτερο) και η καθυστέρηση δεν προβλέπεται ως ποινή αποκλεισμού ρητά στη διακήρυξη. Γι’ αυτό και η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει νομική γνωμοδότηση για την απόφαση που πρέπει να ληφθεί.
Στον ηλεκτρονικό διαγωνισμό κατατέθηκαν 19 προσφορές κι έγιναν δεκτές οι 11. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 90 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button