ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ξεκίνησε χθες το υπαίθριο παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία! [εικόνες]

 

1


Ξεκίνησε χθες το απόγευμα το υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα – Το Μεγάλο Καλντερίμι ζωντανεύει ξανά!

Για 13ο συναπτό έτος στο Μεγάλο Καλντερίμι διοργανώνεται υπαίθριο παζάρι σε ευρωπαϊκά πρότυπα και αυτό είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Η λατρεία για τις αντίκες είναι μία τάση που δεν κοιτά μόδες και εποχές. Αν κάνετε τις διακοπές σας κοντά στην Κυπαρισσία και έχετε τέτοιου τύπου ανησυχίες τις οποίες θα μπορούσε να κατευνάσει μόνο ένας καλός παλαιοπώλης, τότε το Παζάρι Αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας είναι φτιαγμένο για εσάς. Χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα , αντίκες από την Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Από τις 7 μέχρι τις 13 Αυγούστου – από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ – έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στο λιθόστρωτο σοκάκι, να περιεργαστείτε τις συλλογές, να θαυμάσετε και να αγοράσετε παλαιά αντικείμενα.

Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Άνω ( Παλιάς ) Πόλης της Κυπαρισσίας ( 3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος ) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς, αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο. Παράλληλα στο χώρο του παζαριού σε ένα καταπράσινο, δημοτικό κήπο μουσική και εικαστικά δρώμενα θα κάνουν τα βράδια ομορφότερα.

Την πρώτη ημέρα, το παρών στην έναρξη του παζαριού έδωσε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, συνοδευόμενος από αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για ένα θεσμό για την Πάνω Πόλη Κυπαρισσίας που θα έχει μεγάλη προοπτική και συνέχεια. Ο κ. Κατσιβέλας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης κ. Γιάννη Σταθόπουλο αλλά και το Σύλλογο γιατί βοήθησαν ώστε να μπορέσει να γίνει το παζάρι αντικών και φέτος. Κλείνοντας, δήλωσε χαρακτηριστικά πως, «ο θεσμός θα συνεχίσει, απλώς μερικοί πολίτες αυτοαποσύρονται».

Η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κυπαρισσίας κα. Σταματία Αλεξοπούλου ευχαρίστησε το δήμο Τριφυλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης για την πραγματοποίηση αυτού του παζαριού, τονίζοντας το γεγονός πως το παζάρι πραγματοποιείτε για 13η χρονιά, ενώ έχει μεγάλη επισκεψιμοτητα από όλη την Ελλάδα. Τέλος, η κα. Αλεξοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά, «επειδή τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πολλά για το παζάρι, οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λογία».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης κ. Γιάννης Σταθόπουλος κάλεσε τον κόσμο να επισκεφτεί και να περπατήσει τα σοκάκια που πραγματοποιείται το παζάρι, ενώ και αυτός με τη σειρά του ευχαρίστησε το δήμο Τριφυλίας και την Τ.Κ. Κυπαρισσίας καθώς με την πολύτιμη βοήθειά τους πραγματοποιείται ένα από τα ποιο σημαντικά γεγονότα για την πόλη της Κυπαρισσίας. Όπως είπε, το παζάρι θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, κ. Δημήτρης Αβδάλας, τόνισε πως, «Είμαστε εδώ ως Εμπορικός Σύλλογος να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, οτιδήποτε έχει εμπορικότητα και στηρίζει την τοπική αγορά ως Εμπορικός Σύλλογος πρέπει αν είμαστε αρωγοί. Είμαστε διπλά τους για τους στηρίξουμε όπως μπορούμε για το για το καλό της αγοράς και της πόλης μας.

Δείτε εικόνες:

2

 

3

 

4

 

5

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button