Τοπικά Νέα

Ξεκινάει η εκδίκαση της άγριας δολοφονίας του Παναγιώτη Γυφτέα στο ΜΟΔ Κυπαρισσίας

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κυπαρισσίας, θα εκδικασθεί η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Παναγιώτη Γυφτέα, που είχε διαπραχθεί το Φεβρουάριο του 2011 και είχε συγκλονίσει τη Μεσσηνία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί να ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης (17/07/2018) και στο εδώλιο έχει κληθεί να καθίσει ένας 51χρονος που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός.

Οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τους φυσικούς αυτουργούς, παρόλο που έχουν στα χέρια τους στα στοιχεία τους.
Ηθικός αυτουργός

Ο 51χρονος που έχει συλληφθεί τα προηγούμενα χρόνια και κρατείται για άλλες υποθέσεις, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ως ηθικός αυτουργός για ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και για διακεκριμένη κλοπή.

Αρχικά, η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, όμως το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο λόγω της ανθρωποκτονίας και παρέπεμψε την υπόθεση στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Έτσι τον σκότωσαν

Ο 46χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Γυφτέας, στις 28 Φεβρουαρίου του 2011, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ακινητοποιημένος με χειροπέδες και κολλητική ταινία, με πολλαπλά χτυπήματα, κυρίως στο κεφάλι, στην αγροτική περιοχή Αγριώματα στα Γιαννιτσάνικα Καλαμάτας.

Μάλιστα, οι έρευνες είχαν δείξει ότι ο 46χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είχε πέσει θύμα ενέδρας ελάχιστα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του, αναφέρει το tharrosnews.gr.

Η Αστυνομία κατέληξε τότε στο συμπέρασμα, ότι λίγο πριν την είσοδο του σπιτιού του, οι δράστες του έκλεισαν με αυτοκίνητο το δρόμο και τον αιφνιδίασαν. Οι εκτιμήσεις τους ανέφεραν ότι το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και πάλεψε μέχρις εσχάτων με τους δολοφόνους του.

Τον έβαλαν ζωντανό στο πορτ μπαγκάζ

Η ιατροδικαστής διαπίστωσε πολλαπλά χτυπήματα με σιδερολοστό ή σιδερογροθιά στο κεφάλι του θύματος, όπου πιθανότατα κάποιοι τον κρατούσαν και ένας τον χτυπούσε. Η τραγική ειρωνεία είναι πως όλα τα στοιχεία συνέκλιναν πως, όταν οι δολοφόνοι έκλεισαν τον σωματώδη άνδρα στον πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, ήταν ακόμα ζωντανός και παρά τα σοβαρότατα τραύματά του, επιχείρησε να φωνάξει και ν’ ανοίξει το κλειδωμένο πορτ μπαγκάζ. Κανείς όμως δεν άκουσε το παραμικρό.

Φίλος του θύματος ο δράστης

Το Φεβρουάριο του 2012, από την Εισαγγελία Καλαμάτας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον 51χρονο Μεσσήνιο, φίλο του θύματος, που τότε είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας και για έναν Ελληνορωσοπόντιο, ο οποίος κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Στην υπόθεση θεωρείται ότι εμπλέκονται άλλα 3 άτομα.

Η Αστυνομία άντλησε πληροφορίες για τη δολοφονία αυτή και από την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην Αθήνα, όπου σε συνομιλίες που είχαν καταγραφεί, υπήρχαν τουλάχιστον δύο αναφορές στην ανθρωποκτονία του Γυφτέα από τον αρχηγό της μιας ομάδας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση περιβάλλεται ακόμα και 7 χρόνια μετά από πολλά ερωτήματα, αν και ο βασικός κατηγορούμενος, ο 51χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία του φίλου του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button