Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ξεκινά σήμερα ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας

DSCN0080_Medium-735x400


Πενήντα δύο χορωδίες από 14 χώρες υποδέχεται η Καλαμάτα για ένα μεγάλο «πανηγύρι» της χορωδιακής μουσικής, που ξεκινά αύριο Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 15 του μήνα. Η πόλη είναι στολισμένη με αφίσες, banners, λάβαρα, ενώ οι σημαίες των χωρών απ’ όπου προέρχονται οι συμμετέχουσες χορωδίες, κοσμούν την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Όλα είναι έτοιμα, ενώ απόψε γίνεται η γενική πρόβα της τελετής έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Τέντα αύριο Τετάρτη, με ώρα ενάρξεως 21.00.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής: «Ξεκινά αύριο Τετάρτη, με τη μεγάλη παρέλαση, στις 17.00, ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας. Θέλω να καλωσορίσω στην πόλη της Καλαμάτας τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Interkultur, τον κ. Vanags, να καλωσορίσω τους 2.000 χορωδούς από την Ελλάδα και από χώρες του εξωτερικού και να τους ευχηθώ καλή διαμονή και τα καλύτερα στη διαγωνιστική διαδικασία. Δύο χιλιάδες χορωδοί, εκατοντάδες άνθρωποι από την Ελλάδα, θα έρθουν στην Καλαμάτα για να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις και να τις απολαύσουν· εκδηλώσεις, που θα απλώνονται σε όλη την έκταση της πόλης και όχι μόνο στο κέντρο.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ
CHRISTIAN LJUNGGREN

1989 maestos-ljunggren

Επίσκεψη στην Καλαμάτα και συναυλία χορωδίας του Christian Ljunggren την περίοδο μετά τους σεισμούς του 1986

Ο Διαγωνισμός προβάλλει την Καλαμάτα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και θέλω να εκφράσω την πολύ μεγάλη λύπη μας, γιατί απουσιάζει φέτος και για πάντα από κοντά μας ο αείμνηστος Christian Ljunggren, ο άνθρωπος ο οποίος βοήθησε ώστε να πραγματοποιείται αυτό το Φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας.

1989 souhdikh-xorvdia Medium

Είναι ένας άνθρωπος, που από παλιά αγαπούσε την πόλη μας και πάντοτε θα τον έχουμε στην καρδιά μας, γι’ αυτό και η μορφή του θα κοσμεί για πάντα το φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Οφείλουμε πάρα πολλά στον αείμνηστο Ljunggren και θα μνημονεύουμε το όνομα του κάθε χρόνο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Θερμές ευχαριστίες στην Intekultur! Στους χορωδούς που ήρθαν από διάφορες χώρες εκφράζω την ευγνωμοσύνη της πόλης και καλώ τους συμπολίτες να παρευρεθούν στην παρέλαση, αύριο στις 17.00, στην Καλαμάτα και στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν. Άλλωστε, οι περισσότερες, εκτός από δύο, είναι δωρεάν.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες – πάνω από 100 – εθελοντές, οι οποίες θα εργαστούν αυτές τις ημέρες δωρεάν για το Δήμο, για την εκδήλωση. Θα είναι το «πρόσωπο» και οι πρεσβευτές της Καλαμάτας, θα είναι οι άνθρωποι που θα εξυπηρετήσουν τους χορωδούς που θα έρθουν στην πόλη, θα είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι οποίοι θα δώσουν πληροφόρηση για την πόλη και για τους στόχους της και για την ευρύτερη περιοχή, για την Ελλάδα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε η πόλη να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ
ROMANS VANAGS

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διαγωνισμού Romāns Vanags ανέφερε τα εξής: «Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι για δεύτερη φορά στην Καλαμάτα και ελπίζω ότι η παράδοση του Διαγωνισμού Χορωδιών θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Η Interkultur βλέπει με ικανοποίηση το πόσο μεγάλο έχει γίνει το φεστιβάλ στην Καλαμάτα και πόσο το έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της περιοχής της Καλαμάτας. Βλέπουμε ότι είναι ζωντανή η ιδέα που είχε ο συνάδελφός μας Christian Ljunggren και προσβλέπουμε αυτή τη χρονιά να είμαστε πιο ελκυστικοί για τις χορωδίες και το κοινό στους Διαγωνισμούς μας και τις συναυλίες του Φεστιβάλ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2017

Μάλιστα, διοργανώνουμε για πρώτη χρονιά αυτή τη φορά, εμείς η Interkultur και ο Δήμος Καλαμάτας, το διαγωνισμό για το Μεγάλο Βραβείο Χορωδιών. Ελπίζω ότι στο μέλλον αυτό το Μεγάλο Βραβείο θα αποτελεί έναν ιδιαίτερο λόγο, ώστε να έρθουν και να διαγωνιστούν χορωδίες με πολύ υψηλό επίπεδο στο Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας.
Η χρονική περίοδος, κατά την οποία πραγματοποιείται ο Διαγωνισμός Χορωδιών, είναι εξαιρετική, ειδικά για το κομμάτι της Ευρώπης το οποίο εγώ εκπροσωπώ (σ.σ. ο κ. Vanags είναι Λετονός). Θεωρώ ότι οι χορωδίες που προέρχονται από αυτές τις περιοχές της Ευρώπης (σ.σ. το βορρά) θα απολαύσουν τον υπέροχο καιρό και τα χαμόγελα στα πρόσωπά σας, που αγκαλιάζουν το Φεστιβάλ.
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής: δε θα ήταν δυνατόν να κάνω το Φεστιβάλ χωρίς τη βοήθεια των τοπικών εταίρων και θα ήθελα ιδιαίτερα να υπογραμμίσω τη συμβολή του Στάθη Γυφτάκη (σ.σ. τοπικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή), που ιδιαιτέρως μας βοηθάει στην Καλαμάτα, τον οποίον ευχαριστώ».
Σημειώνεται ότι το Βραβείο Χορωδιών Καλαμάτας, για το οποίο θα διαγωνιστούν οι καλύτερες χορωδίες, αντιστοιχεί σε μια καλλιτεχνική σύνθεση του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Διευθυντή του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις», που προσφέρει ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς και σε έπαθλο 1.500 ευρώ, που έχει αθλοθετήσει η Interkultur.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας – 2017, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και ο διεθνής πολιτιστικός οργανισμός Interkultur, απαιτούνται:
1. Την Τετάρτη 11/10/2017 να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στις οδούς:
• Αριστομένους από Κροντήρη έως και Βασιλέως Γεωργίου, από 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων (υπολογίζεται περίπου στις 18:30).
• 23ης Μαρτίου από Αρτέμιδος έως Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου), από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Υπαπαντής, από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• 23ης Μαρτίου από τη Φαρών έως τη Χρυσοσπάθη (Αριστοδήμου) από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών
• Κολοκοτρώνη από τη Νέδοντος έως και την Αριστομένους από 16:00 έως να ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.
• Κροντήρη από Νέδοντος έως Αριστομένους από 16:00 έως ολοκληρωθεί η παρέλαση των χορωδιών.

γ) Απαγόρευση στάθμευσης στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη έως τη Φάριος, από τις 16:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων

δ) Αλλαγή των διαδρομών των γραμμών του αστικού λεωφορείου:
• Η γραμμή 1, με κατεύθυνση προς Παραλία, θα διέρχεται μέσω των οδών Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος
• Η γραμμή 2 από Άσυλο προς Αγία Τριάδα θα διέρχεται μέσω των οδών Μητροπολίτου Μελετίου – Φαρών –Βασιλέως Γεωργίου – Νέδοντος – Αρτέμιδος
• Η γραμμή 2 από Αγία Τριάδα προς Άσυλο θα διέρχεται μέσω των οδών Κλαδά – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σόλωνος – Βασιλέως Κωνσταντίνου – Φαρών – Βασιλίσσης Όλγας – Ακρίτα – Παλαιολόγου – Μαυρομιχάλη.

2. Το Σάββατο 14/10/2017, για την πραγματοποίηση του πάρτι των χορωδιών, να γίνουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης στην οδό Αριστομένους από Βασιλέως Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας στις οδούς:
• Σωκράτους από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων
• Μιχαήλ Τούμπουρου από την Αριστοδήμου έως την Αριστομένους από 18:15 έως το τέλος των εκδηλώσεων.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕΗΜ

Επιπλέον απαιτείται, η απαγόρευση στάθμευσης στο χώρο στάθμευσης οχημάτων που βρίσκεται παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα και μεταξύ των οδών Περικλέους και Παλαμά (parking ΣΕΗΜ), για το χρονικό διάστημα 11, 12, 13 και 14/10/2017.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button