Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Μια ξεχωριστή συναυλία με το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας πραγματοποιήθηκε στα Φιλιατρά!

Με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή Επιχείρηση, καθώς και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, το κοινό εκστασιασμένο παρακολούθησε την Πέμπτη το βράδυ στα Φιλιατρά, στο Πάρκο της Βλαχέρνας, μια υψηλής δεξιότητας και ευρείας υφολογικής ποικιλομορφίας συναυλία με έργα των J. S. Bach, Dinos Constantinides, Nickitas Demos, W. A. Mozart, Αθανάσιου Ζέρβα, Δημήτρη Θέμελη και Θοδωρή Καραθόδωρου από το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΣΑΞΟΦΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας που δημιουργήθηκε το 1997 από τον Αθανάσιο Ζέρβα και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα Ελληνικά σύνολα μουσικής δωματίου,  με συχνές εμφανίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις και αίθουσες συναυλιών, έδωσε την τρίτη  και τελευταία συναυλία του στην Ελλάδα. Προηγήθηκαν οι συναυλίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στο Ωδείο Αθηνών. Στη συνέχεια θα δώσει συναυλία στο Ζάγκρεμπ στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Σαξοφώνου, και θα κάνει εμφανίσεις στις ΗΠΑ στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι καθώς και στο Σικάγο και στο Λος Άντζελες. Τα μέλη του ΚΣΑ είναι βιρτουόζοι σαξοφωνίστες με πείρα στην εκτέλεση αλλά και τη διδασκαλία, ενώ εκτός από σολιστική καριέρα είναι μέλη επαγγελματικών μουσικών συνόλων και διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και ωδεία.  Το ΚΣΑ αποτελείται από τους Αθανάσιο Ζέρβα – σοπράνο σαξόφωνο, Διονύσιο Ρούσσο – άλτο σαξόφωνο, Leo Saguiguit – τενόρο σαξόφωνο, Eric Honour – βαρύτονο σαξόφωνο.

Η συναυλία στα Φιλιατρά εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί ό Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών την περίοδο της εορτής της Παναγίας της Βλαχέρνας στις αρχές Ιουλίου.

Εκτός από τη συναυλία – και αξιοποιώντας την ευκαιρία της επίσκεψη τεσσάρων πανεπιστημιακών καθηγητών, μελών του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας, την Παρασκευή, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ειδικό Σεμινάριο για τεχνικές παραγωγής ποιοτικού ήχου, διαχείριση αναπνοής, γυμνάσματα για την ανάπτυξη δεξιοτεχνίας, ζητήματα μεθοδολογιών και ρεπερτορίου, ζητήματα υφολογικής ερμηνείας, καθώς και ειδικά θέματα ιστορικού και μουσικοπαιδαγωγικού περιεχομένου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο καθηγητής Eric Honour, παρουσίασε σε ειδική διάλεξη – τύπου Colloquium – ζητήματα μουσικής σύνθεσης και ενορχήστρωσης με ακουστικά μέσα και με Η/Υ, και ανέπτυξε ζητήματα διαδραστικής σύνθεσης – ερμηνείας και αυτοσχεδιασμού.

Η παρουσία του Κουαρτέτου Σαξοφώνων Αθήνας στα Φιλιατρά θα λήξει αύριο Σάββατο με το τελευταίο Σεμινάριο που αναμένεται να το παρακολουθήσουν μέλη των Φιλαρμονικών της Τριφυλίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button