Στα 30 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις στην ελληνική μπύρα έως το 2019

beer


Κατακόρυφη ανάπτυξη στα ελληνικά σήματα ζυθοποιίας σημειώνεται τα τελευταία χρόνια, με τους νέους «παίκτες» που μπαίνουν στην αγορά μπύρας, να κερδίζουν αξιόλογα μερίδια.

Η άνοδος του ενδιαφέροντος στο καταναλωτικό κοινό για τον κλάδο της ζυθοποιίας οφείλεται στην «αύξηση των μικρών ανεξάρτητων ζυθοποιών» όπως επεσήμανε ο Αθανάσιος Συριανός διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ στο πλαίσιο της πρόσφατης απονομής των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2017».

Η Ελληνική ζυθοποιία Αταλάντης, που διακρίθηκε ως μια από τις δυναμικότερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, κατέχει την τρίτη θέση στην αγορά της μπύρας και την πρώτη θέση μεταξύ των εταιρειών ελληνικής ιδιοκτησίας υλοποιεί ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο από το 2015.

Μάλιστα, έως και το 2019 συνολικά πρόκειται να έχουν επενδυθεί περί τα 30 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη της ΕΖΑ. Η πρώτη φάση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση ύψους περί τα 16 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017. Προσφάτως, οι μπύρες εζα ζ Fine Lager και εζα ζ Premium Pilsener, αναγνωρίστηκαν διεθνώς για την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους από το Διεθνές Ινστιτούτο ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) με έδρα τις Βρυξέλες.

Μετά από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια όπως η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση, η υφή κλπ., κατέκτησαν τα πρώτα τους αστέρια «Ανώτερης Ποιότητας και Γεύσης».

Το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του iTQi» αποτελεί μία ιδιαίτερη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση! Είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση που χορηγείται από διαμορφωτές γνώμης στο χώρο των Τροφίμων και Ποτών, οι οποίοι είναι μέλη σε μεγάλου κύρους λέσχες αρχιμαγείρων στην Ευρώπη αλλά και μέλη της διεθνούς ένωσης σομελιέ.

Το iTQi είναι μία αξιολόγηση με αστέρια, παρόμοια με τον οδηγό γαστρονομίας Michelin, που επιβραβεύει προϊόντα με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Μόνο προϊόντα, τα οποία λαμβάνουν ποσοστό βαθμολογίας πάνω από 70%, διακρίνονται με το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» ενός, δύο ή τριών αστεριών.