Αγροτικά

Οι Αμπελώνες Ναβαρίνο της Costa Navarino νέο μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι Αμπελώνες Ναβαρίνο του ελληνικού τουριστικού συγκροτήματος της Costa Navarino αποτελούν νέο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Έχοντας πιστοποιηθεί από τον φορέα της EUROCERT για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της, η εταιρεία με την ένταξή της στην ένωση θα αποτελεί το 43ο μέλος της Πρωτοβουλίας.

Οι βιολογικοί Αμπελώνες Ναβαρίνο της Costa Navarino, βρίσκονται στη Μεσσηνία και αναπτύσσονται σε έκταση 500 στρεμμάτων σε υψόμετρο μερικών εκατοντάδων μέτρων, προσανατολισμένοι δυτικά προς το Ιόνιο Πέλαγος.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Αμπελώνες Ναβαρίνο παράγουν ετικέτες οίνου και παραδοσιακά ελληνικά αποστάγματα από ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Cabernet Sauvignon, το Merlot, το Syrah, το Chardonnay, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει μερικούς «πειραματικούς» αμπελώνες όπου θα δοκιμαστούν νέες ποικιλίες.

Η εταιρεία παράγει πολλές διαφορετικές σειρές κρασιών, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «1827», στην οποία συγκαταλέγονται ένας λευκός οίνος που συνδυάζει την ποικιλία Chardonnay με τον Ροδίτη Αλεπού, ένας ερυθρός Cabernet Sauvignon και ένας Rose Syrah. Η σειρά KOTYLE αποτελείται από έναν λευκό οίνο ποικιλίας Chardonnay που ωριμάζει σε ένα βαρέλι για τέσσερις έως πέντε μήνες και έναν ερυθρό οίνο ποικιλίας Cabernet Sauvignon που ωριμάζει σε βαρέλι για 18 μήνες.

Παράλληλα, οι Αμπελώνες Ναβαρίνο δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή ελληνικού, παραδοσιακού αποστάγματος, του τσίπουρου, από τις ποικιλίες Ugni blanc και Ροδίτη Αλεπού, μέρος του οποίου ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια και αποδίδει την παλαιωμένη εκδοχή του αποστάγματος. Ακόμα, εκτός από την παραγωγή κρασιού, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από σεμινάρια για την ιστορία του μεσσηνιακού και του ελληνικού κρασιού και παρέχει στους επισκέπτες της ξενοδοχειακής μονάδας Costa Navarino, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην παραδοσιακή συγκομιδή κρασιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button