ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Οι Γαργαλιάνοι τίμησαν με λαμπρότητα τον Πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη [εικόνες – βίντεο]

Με λαμπρότητα τίμησαν χθες και σήμερα στους Γαργαλιάνους τον πολιούχο της πόλης Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη!

Σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία μετά του Ιερού Κλήρου της πόλης και όχι μόνο, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας. Πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει την ιερή εικόνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και μαθητών, στους κεντρικούς δρόμους, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου αναπέμφθηκαν δεήσεις παρουσία πλήθους πιστών.

Μετά την Απόλυση, ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων προσέφεραν γλυκό και αναψυκτικό στους επίσημους προσκεκλημένους στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Γαργαλιάνων όπου οι αρχές αντάλλαξαν ευχές.

Να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου.

Σχετικά ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, δήλωσε: «Σήμερα γιορτή του Αγίου Διονυσίου γιορτάζει η πόλις των Γαργαλιάνων και το κλίμα είναι χαρούμενο για όλους τους πολίτες. Θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου ότι καλύτερο σε προσωπικό αλλά και σε κοινωνικό και συνολικό επίπεδο για όλες τις οικογένειες, για όλους τους δημότες μας, για όλους τους πολύ αγαπητούς ανθρώπους που κατοικούν στην Τριφυλία. Αυτή η περίοδος είναι μία περίοδος εργασίας, είναι κρίσιμη περίοδο με την έννοια ότι πολλά θέματα που αφορούν την αποδοτικότητα του δήμου μας είναι στο προσκήνιο, και είναι προφανής, για μας αυτή η περίοδος είναι περίοδος εργασίας κοπιώδους με αποτέλεσμα να έχουμε καλά αποτελέσματα. Άλλοι έχουν διαλέξει άλλους δρόμους, ο καθένας παίρνει το δικό του».

Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, δίδοντας τις ευχές του, ανέφερε: «Εύχομαι από βάθους καρδιάς σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες χρόνια πολλά και καλά, σήμερα που είναι η γιορτή του Πολιούχου Αγίου των Γαργαλιάνων εύχομαι σε όλους τους απανταχού της γης, κατοίκους και προερχόμενους από την περιοχή, χρόνια τους πολλά και καλά. Ο Άγιος Διονύσιος ήταν μία σπουδαία μορφή η οποία ασφαλώς και επηρέασε όλες τις εξελίξεις της τότε εποχής, ήταν πολιτικός, ήταν δικαστής, ήταν φιλόσοφος, ήταν μαθηματικός, ήταν μία εξαιρετική προσωπικότητα στο μεταίχμιο της αλλαγής στον κόσμο και αυτό νομίζω ότι περιποιεί πολύ μεγάλη τιμή που εδώ σε μία περιοχή της Τριφυλίας, στην όμορφη πόλη των Γαργαλιάνων, είναι ο πολιούχος Άγιος. Χρόνια πολλά».

Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε την αντιπεριφερειάρχη Αντωνία Μπούζα, τον περιφερειακό σύμβουλο Περικλή Μαντά, το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, τον πρώην Βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννη Καλκαβούρα, τον περιφερειακό σύμβουλο – επικεφαλής στη Μεσσηνία του συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία», Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Γαργαλιάνων Ανδρέα Ματθιουδάκη, αντιδημάρχους, περιφερειακούς, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και αξιωματικούς των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. παραδειγματικό βιντεο.
    αντικατροπτίζει την ψεύτικη κοινωνική δομή της μικρής τοπικής κοινότητας
    τσακωμένοι περιφεριακοί και δημοτικοί παράγοντες
    παπαδαριό με χρυσοκεντημένα άμφια στον ρόλο τους (με σταθερό κρατικό μισθό χωρίς μόρφωση)
    επίσκοποι όλων των ενοριών με φοβικό και συγκινημένο ύφος
    στο φόντο οι κακόγουστες κατασκεύες του μαύρου εμπορίου και χαμηλής ποιότητας προιόντων
    γριές και γέροι μπανιαρισμένοι
    και λοιποί παρατρεχάμενοι….σύνολο 100-150 νοματαίοι………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button