Αγροτικά

Οι ειδικοί της Rivulis-Eurodrip απαντούν σε 7 ερωτήσεις των καλλιεργητών θερμοκηπίου για την άρδευση

Οι εφαρμογές νερού στο θερμοκήπιό σας επεκτείνονται πολύ περισσότερο από την άρδευση. Από τον έλεγχο του κλίματος έως τη βλάστηση, η σωστή εφαρμογή του νερού είναι κρίσιμη για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των φυτών.

Οι 7 απαντήσεις των ειδικών της Rivulis-Eurodrip θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις ανάγκες του θερμοκηπίου σας:

  • Μπορούν η υπερβολική ζέστη και οι ξηρές συνθήκες να βλάψουν την καλλιέργειά μου;

Ναι, μπορούν. Το σωστό περιβάλλον είναι κρίσιμο για την υγιή ανάπτυξη του φυτού. Τέτοιο περιβάλλον μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση υδρονεφωτών που διανέμουν μικρά σταγονίδια νερού στον αέρα, τα οποία αυξάνουν την υγρασία στον αέρα, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τη συνολική θερμοκρασία στο θερμοκήπιο.

  • Πού πρέπει να εγκαταστήσω τους υδρονεφωτές;

Οι υδρονεφωτές πρέπει να εγκαθίστανται στην υψηλότερη δυνατή θέση, δηλαδή στο ύψος της υδρορροής, κάτω από τα πάνελ δροσισμού, αν υπάρχουν, και ιδανικά πάνω από το διάδρομο. Κάνοντας τον υπολογισμό «απόσταση x θερμοκρασία x υγρασία», είναι δυνατό να υπολογίσετε την απόσταση πτώσης που απαιτείται ώστε οι σταγόνες να εξατμιστούν. Αυτό συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου ασθενειών στα φυτά. Υπενθυμίζουμε ότι η αποδοτικότητα του συστήματος ψύξης υπόκειται στη σχετική υγρασία.

  • Χρειάζεται εναέρια άρδευση για όλες τις εφαρμογές;

Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε στάγδην άρδευση, στα θερμοκήπια συνήθως χρειάζεστε τόσο στάγδην όσο και εναέρια άρδευση για βλάστηση, εφαρμογή φυτοφαρμάκων και ορισμένες φορές συμπληρωματική άρδευση. Μπορεί να επιλέξετε να εφαρμόσετε μόνο εναέρια άρδευση για όλες τις απαιτήσεις σας. Όμως, η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη μόνο για συγκεκριμένες καλλιέργειες που είναι ανθεκτικές σε μύκητες και παράσιτα.

  • Πότε ενδείκνυται η χρήση ψεκαστήρα σε σχέση με εκτοξευτήρα;

Αν καλλιεργείτε λεπτούς σπόρους, ενδείκνυται η χρήση ψεκαστήρα για την προστασία των σπόρων από τις μεγάλες σταγόνες των συμβατικών μικρο-εκτοξευτήρων. Ο ψεκαστήρας διαφέρει από τον μικρο-εκτοξευτήρα στο ότι ψεκάζει πολύ λεπτές σταγόνες χωρίς στροβιλιστή.

  • Ποια είναι τα οφέλη της στάγδην άρδευσης για το θερμοκήπιό μου;

Τα περισσότερα θερμοκήπια εφαρμόζουν στάγδην ως κύρια μέθοδο άρδευσης. Κατά γενικό κανόνα, οι σωλήνες με ενσωματωμένους σταλάκτες χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές με χώμα και οι εξωτερικοί σταλάκτες σε εφαρμογές χωρίς χώμα/ υδροπονικές. Τα πλεονεκτήματα της στάγδην άρδευσης είναι πολλά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η διανομή του νερού και του λιπάσματος απευθείας στο ριζικό σύστημα του φυτού, πράγμα το οποίο συμβάλλει στη διατήρηση στεγνού φυλλώματος και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο ασθένειας. Επιπλέον, η στάγδην άρδευση επιτρέπει την παλμική άρδευση, η οποία με τη σειρά της παρέχει τη δυνατότητα για πολλαπλές μικρές εφαρμογές ποτίσματος κάθε μέρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για σωστό σταλάκτη/ σταλακτηφόρο σωλήνα. Η Rivulis Eurodrip προσφέρει μεγάλη ποικιλία λύσεων για στάγδην άρδευση σε θερμοκήπια: από τον οικονομικό σταλάκτη Ε1000, τον σταλάκτη Corona μέχρι τον τελευταίας τεχνολογίας σταλάκτη Supertif και τον σταλακτηφόρο σωλήνα HydroPCND.

  • Μαύρος ή λευκός σταλακτηφόρος σωλήνας;

Η κύρια διαφορά μεταξύ μαύρου και λευκού σταλακτηφόρου σωλήνα είναι ότι ο μαύρος απορροφάει περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία, ζεσταίνοντας έτσι το νερό εντός του. Η θέρμανση αυτή μπορεί να προκαλέσει δύο προβλήματα: αρνητική επίδραση στο ριζικό σύστημα των φυτών (ειδικά στα νεότερα φυτά) και αυξημένη συσσώρευση άλγης. Στον λευκό σωλήνα αντιθέτως, η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, η συγκέντρωση ανθρακικού ασβεστίου μειώνεται και ως συνέπεια μειώνεται η συσσώρευση αλάτων στον ίδιο τον σωλήνα. Αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα ιδιαίτερα για τους αγρότες που χρησιμοποιούν σκληρό νερό.

  • Μπορούν οι εκτοξευτήρες να προστατεύσουν το θερμοκήπιό μου;

Φυσικά! Εκτός από την άρδευση και τον έλεγχο του κλίματος, το νερό χρησιμοποιείται επίσης και για την προστασία του θερμοκηπίου από χιόνι και πάγο και για τον καθαρισμό του θερμοκηπίου από σκόνη. Η συσσωρευμένη σκόνη μειώνει την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) στο θερμοκήπιο, πράγμα το οποίο έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα φυτά. Εκτός από την στάνταρ σειρά αρδευτικών προϊόντων για θερμοκήπια, η Rivulis Eurodrip διαθέτει σειρά εκτοξευτήρων ειδικά σχεδιασμένων για την προστασία της κατασκευής του θερμοκηπίου.

Επειδή ο σχεδιασμός ενός θερμοκηπίου είναι περίπλοκος, ο συγκεκριμένος οδηγός πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο ως εισαγωγή. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο της Rivulis Eurodrip που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αναπτύξει μια λύση για τις μοναδικές σας ανάγκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button