Τοπικά Νέα

Οι ΗΠΑ θέλουν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας για δημιουργία βάσης;

To αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και της Καλαμάτας φέρεται να συμπεριλαμβάνεται τον κατάλογο των Αμερικανών με τις περιοχές της Πελλοποννήσου στις οποίες επιθυμούν να δημιουργήσουν στρατιωτική βάση, μετά την επερχόμενη αποχώρησή τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Σε κάθε περίπτωση, η εκδοχή αυτή πρόκειται για ένα σενάριο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χθες (21.3.2018) “Το Βήμα” στις δεύτερες σκέψεις της Ουάσιγκτον για τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία αλλά και τα σενάρια ενίσχυσης της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στην Ελλάδα περιλαμβάνεται και η Πελοπόννησος

“Υπάρχει και κάτι άλλο για το οποίο ενδιαφέρονται οι Αμερικανοί για τη χώρα μας. Και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από τις βάσεις , καθώς δεν τους φτάνει η μία βάση στη Σούδα (ό,τι πιο σημαντικό διαθέτουν οι ΗΠΑ στην περιοχή), αναφέρει το Βήμα. Γι αυτό ζητούν μια πρόσθετη βάση στη χώρα μας σε περίπτωση που αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

Πως προέκυψε το σενάριο

Από την άλλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Omega Press, οι ΗΠΑ συζήτησαν αυτό το ενδεχόμενο κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Γουές Μίτσελ.

Έτσι κι αλλιώς οι Αμερικανοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν και παίρνουν όλα τα μέτρα. Το θέμα είναι πού θα εγκαταστήσουν αυτή τη βάση τη στιγμή που η Σούδα δεν χωράει ούτε ένα drone. Όπως αναφερει το Βήμα οι ΗΠΑ μπορεί να χρησιμοποιήσουν μία από τις βάσεις Ανδραβίδας, Αγχιάλου ή ακόμα και Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button