Κόσμος

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

phrtowe000


Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τσιολκόφσκι, Ρωσία. Έχασαν πύραυλο με 19 δορυφόρους

phrtowe10

Πύραυλο Soyuz με 19 δορυφόρους που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο Βαστότσνι της Ρωσίας έχασε η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos, όπως γράφει η εφημερίδα Vedomosti.

Τόκιο, Ιαπωνία. Έτσι περνούν οι μέρες στην πρωτεύουσα

phrtowe9

Ο καλλιτέχνης Kenta στα δεξιά, φωτογραφίζεται με τουρίστες στο Τόκιο, αφού πρώτα τους έχει βάλει να τοποθετήσουν στο κεφάλι τους ένα κιβώτιο με μεγεθυντικό φακό.

Μπαλί, Ινδονησία. Το ηφαίστειο εκρήγνυται

phrtowe11

Οι μαθητές στο Μπαλί πηγαίνουν στο σχολείο τους στην καρότσα ενός φορτηγού, ενώ στο φόντο διακρίνεται το ηφαίστειο Αγκούνγκ. Το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται το περασμένο Σαββατοκύριακο. Δεκάδες χιλιάδες χωρικοί στο Μπαλί αρνούνται να εγκαταλείψουν τη ζώνη κινδύνου σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων, αφήνοντας τη μοίρα τους στα χέρια των θεών ή μένοντας στα σπίτια τους για να προστατεύσουν την ιδιοκτησία και τα ζώα τους.

Γκαουχάτι, Ινδία. Ελέφαντες αντί για μπουλντόζες

phrtowe8

Ένας ελέφαντας χρησιμοποιείται για την κατεδάφιση ενός σπιτιού κατά τη διάρκεια μιας εκδίωξης εκατοντάδων ανθρώπων που ζουν παράνομα στο καταφύγιο άγριας φύσης του Amchang στις παρυφές του Γκαουχάτι στην Ινδία. Η ινδική αστυνομία έκανε ασυνήθιστη χρήση των ελεφάντων αντί για τις αναμενόμενες μπουλντόζες προκειμένου να γκρεμίσει τα παραπήγματα.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Άναψε το φαντασμαγορικό δέντρο του Ροκφέλερ

phrtowe7

Με ένα μεγάλο πάρτι, κέφι τραγούδι και χορό, άναψε και φέτος το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο, για 85η χρονιά, στο Ροκφέλερ Σέντερ, σημείο αναφοράς για τη Νέα Υόρκη εδώ και δεκαετίες.

Σήκωσε το Κόπα Λιμπερταδόρες η Γκρέμιο

phrtowe6

Η Γκρέμιο διπλασίασε τις νίκες της επί της Λανούς (είχε επικρατήσει με 1-0 και στην Βραζιλία) στους τελικούς του Κόπα Λιμπερταδόρες και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Τέξας, ΗΠΑ. Δευτερόλεπτα πριν το touchdown

phrtowe5

Ο Ryan Switzer των Dallas Cowboys αποτυπώνεται σε ένα εξαιρετικό στιγμιότυπο λίγο πριν το κρίσιμο touchdown στο πρώτο μισό ενός ποδοσφαιρικού αγώνα NFL.

Παμπλόνα, Ισπανία. Έπεσαν τα πρώτα χιόνια

phrtowe4

Πεζοί διασχίζουν την γέφυρα πάνω από τον ποταμό Άργκα στην Παμπλόνα καθώς το πρώτο χιόνι πέφτει στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην Παμπλόνα της Ισπανίας.

Νέπιντο, Μιανμάρ. Με δόξα και τιμές η υποδοχή του Πάπα

phrtowe3

Καθολικοί συγκεντρώθηκαν κατά μήκος ενός δρόμου για να δουν τον Πάπα Φραγκίσκου ο οποίος επισκέφτηκε τη Μιανμάρ την εβδομάδα που πέρασε. Ο Πάπας Φράνσις μετά την επίσκεψή του στη Μιανμάρ πήγε στο Μπαγκλαντές.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Οι ακροβάτες που αψηφούν τους νόμους της φύσης

phrtowe1

Μικροί και μεγάλοι θαύμασαν τους ακροβάτες του περίφημου Cirque du Soleil στο Μέξικο Σίτι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button