Αθλητικά

Ολυμπιακός: Mε Γιάννινα για τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα

 

olympiakos18_832305076


Σε μία από τις παροιμιώδεις ομιλίες του προς τους παίκτες του Ολυμπιακού, στις 12 Οκτωβρίου, ο Τάκης Λεμονής δήλωσε ευθαρσώς, “κοιτάξτε την βαθμολογία, τον Ιανουάριο θα είμαστε πρώτοι”!

Ο πολύπειρος τεχνικός ναι μεν θέλησε να ανυψώσει την καταρρακωμένη ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του μετά το καταστροφικό πέρασμα του Χάσι, αλλά δεν είπε κάτι στην τύχη. Άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, είχε μελετήσει το πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκα και πίστευε ότι η κορυφή θα βαφόταν “ερυθρόλευκη” πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Μετά τη “λευκή” ισοπαλία της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός δεν έχει απλώς την ευκαιρία, αλλά την υποχρέωση και την αδήριτη ανάγκη να… ξετυλίξει το “δώρο” της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” και να λυγίσει το μεσημέρι (15:00) την αντίσταση του αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, δικαιώνοντας τον προπονητή του. Ο άτυπος τίτλος του “πρωταθλητή Χειμώνα” θα αποτελέσει αδιαμφισβήτητα οιωνό για το 45ο.

Άλλωστε, στα 38 χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την σεζόν 1978-79 και εντεύθεν, μόλις έξι φορές έχει σημειωθεί ανατροπή και το τρόπαιο του πρωταθλητή κατέληξε σε διαφορετική ομάδα από αυτήν που ήταν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα στα μισά του μαραθωνίου.

Ως εκ τούτου, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται ακμαίος από τις πέντε απανωτές νίκες και εμφορείται από την πρόκληση να προσπεράσει τους “δελφίνους” του στέμματος του στο νήμα του πρώτου γύρου. Βέβαια, τo έργο του δεν θα είναι εύκολο απέναντι στον ΠΑΣ του Γιάννη Πετράκη, μία από τις πιο δυσκατάβλητες ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Για του λόγου το αληθές, οι Γιαννιώτες μετρούν μόλις 3 ήττες σε 14 αγώνες.

Με σύμμαχο τον κόσμο της, η ομάδα του Τάκη Λεμονή καλείται να ρίξει για τέταρτη φορά στο “καναβάτσο” τον ΠΑΣ, με “αιχμή του δόρατος” τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ιθύνων νους θα είναι ο Κώστας Φορτούνης, τον οποίο θα πλαισιώνουν ο Μάριν και ένας εκ των Πάρντο (ενδεκάδα του Αγρινίου), Μπεν ή Οφόε (το σχήμα του δευτερου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό). Το δίδυμο του κέντρου θα αποτελέσουν οι Ρομαό και Ταχτσίδης. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Προτό και την τετράδα της οπισθοφυλακής θα συνθέσουν οι Ομάρ, Ένγκελς, Σισέ και Κούτρης.

Στην 19μελη αποστολή βρίσκονται ακόμη οι Χουτεσιώτης, Αγγελόπουλος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ζιλέ και Τζούρτζεβιτς.

Εκτός έμειναν οι Βούκοβιτς, Εμενίκε, Μάρτινς, Ανδρούτσος, Νικολάου και ο “τιμωρημένος” Σεμπά. Ο νέος αποκλεισμός του Βραζιλιάνου συνδέεται με το πειθαρχικό παράπτωμα στον αγώνα με την Γιουβέντους.
ant1news

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button